Pe 20 septembrie, în ședința CEx al PSD Timiș, în cvasiunanimitate, se vota ca președintele interimar al filialei, Călin Dobra, să-i susțină, în ziua următoare, la București, pe contestatarii lui Liviu Dragnea. Din 102 voturi exprimate, 90 au fost anti-Dragnea, 11 abțineri și doar un vot pentru actualul președinte al PSD. La CEx-ul național de a doua zi, Dobra respectă mandatul filialei și votează, alături de alte 11 persoane, pentru ca Dragnea să facă un pas în spate. Scrisoarea anti-Dragnea fusese semnată de 24 membri CEx, dar 12 s-au pierdut pe parcurs. Dobra n-a prea votat cu inima împăcată, dovadă că n-a apărut la fotografiile de grup ale așa-zișilor puciști.
Pe 5 noiembrie, un alt CEx al PSD discută excluderile din partid ale lui Adrian Țuțuianu și secretarului general Marian Neacșu. De data aceasta, au fost doar nouă voturi împotriva excluderilor și 53 „pentru”. Deși cu mandat anti-Dragnea de la filială, Dobra face o piruetă de 180 de grade și intră în tabăra liderului PSD, votând pentru excluderi. În fine, în urmă cu exact o săptămână, la o nouă ședință CEx, Dobra rămâne fixat în tabăra lui Dragnea, votând împotriva Gabrielei Firea, dar și pentru excluderea lui Paul Stănescu din guvern. Devenea o certitudine: între filiala pe care o conduce cu titlu de interimat și Dragnea, Dobra a ales.
Nimeni nu spune că situația lui nu ar fi ingrată, mai ales că nu este președinte plin, interimatul primindu-l de la actuala conducere a PSD. Dar oare a ales bine? Și, mai ales, și-a negociat ceva pentru a-și trăda propria filială? Se știe, Dragnea i-a cumpărat cu funcții și alte avantaje, inclusiv investiții în județe, pe mulți dintre dizidenții inițiali. Niculae Bădălău a primit Ministerul Economiei, Ecaterna Andronescu, chiar dacă nu e membră CEx, dar era o voce puternică anti-Dragnea, a fost pusă la Educație. PSD Alba a primit funcția de ministru al Culturii și așa mai departe. Dar Dobra?
Întorcându-ne puțin în timp, trebuie spus că, imediat după votul anti-Dragnea dat de Dobra în septembrie, s-a zvonit foarte puternic că la șefia PSD Timiș va avea loc o spectaculoasă întoarcere, cea a lui Titu Bojin. Era o pisică arătată pentru Dobra, care imediat s-a predat în brațele lui Dragnea. Se pare fără nicio negociere, cum au făcut alții. Nici investiții pentru Timiș (stadion, sală polivalentă, descărcări autostradă etc.), nici altceva. Doar faptul că va rămâne președinte interimar și va fi sprijinit la alegeri.
Problema este însă alta. Interimatul se va termina la un moment dat. Filiala PSD Timiș este clar împotriva lui Dragnea și asta din momentul mazilirii lui Sorin Grindeanu, din vara lui 2017. Nu întâmplător, în septembrie, la venirea în Timișoara a lui Victor Ponta, cel mai mare dușman al lui Dragnea, 30 de primari s-au dus la întâlnirea cu fostul premier. Or, nu votează Dragnea în filială și nici măcar nu-și alege delegații.
Dar Dobra și-a ostilizat în mod clar aproape întreaga organizație. Chiar dacă nu va avea contracandidat la alegeri, unitatea PSD Timiș va fi extrem de greu de menținut. Asta ca să nu mai zic că Dragnea e un om răzbunător care nu uită. Cum s-a întâmplat cu Mihai Fifor, dat afară de la Apărare fiindcă a semnat scrisoarea dizidenților, dar pus o funcție de formă fiindcă a revenit. Și atunci a ales bine Dobra, trădându-și colegii din PSD Timiș? Colegi care acum exclamă: „Trădare să fie, dar să știm și noi!”.
Cu exact o săptămână înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, liberalul Ilie Bolojan, într-una din…
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.11.2024, unde se vor executa reparaţii…
Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…