Primăria Timişoara

Primarul Nicolae Robu, audiat la DNA București!

Primarul Timișoarei a ajuns luni dimineață la DNA București! A intrat în sediul procurorilor anticorupție fără să dea declarații. Întrebat vineri dacă merge la DNA, Nicolae Robu a spus că merge la București, dar nu pentru asta. Conform presei centrale, este așteptat la audieri și fostul primar Gheorghe Ciuhandu.

Nicolae Robu este audiat, luni, la DNA București. Primarul Timișoarei nu a vrut să dea declarații în momentul în care a intrat în sediul procurorilor anticorupție. Vineri, întrebat dacă va fi audiat la DNA, Robu a dat-o la întors. „Eu mă duc la București pentru altceva luni, dar dacă trebuie mă duc și la DNA. Nu știu dacă sunt și alți colegi din PMT care merg, efectiv nu știu. Nu am primit nicio înștiințare”, ne-a declarat edilul.

În februarie 2017, DNA emitea un comunicat în care anunța că „în perioada 1996 – 2015, mai mulți funcționari publici din cadrul Primăriei municipiului Timișoara, precum și alte persoane, și-au încălcat atribuțiile legate de aplicarea Legii 112/1995 și au deposedat Statul Român de 967 de imobile, majoritatea aflate în centrul vechi al orașului, producând un prejudiciu estimat la 40 de milioane euro în dauna statului (…)

În luna ianuarie 1996 a intrat în vigoare Legea 112/1995 pentru reglementarea situației juridice a unor imobile cu destinația de locuințe, trecute în proprietatea statului în perioada regimului comunist. Această lege le dădea drept foștilor proprietari și moștenitorilor lor să își redobândească imobilele confiscate în mod abuziv de regimul comunist sau să primească despăgubiri pentru acele imobile. Totodată, legea a dat dreptul chiriașilor să cumpere imobilele în care locuiau, dar numai acelor chiriași care dovedeau că, la data intrării în vigoare a Legii 112/1996, aveau contracte de închiriere a acelor imobile și le ocupau la acea dată.

Cu toate acestea, funcționarii publici din cadrul primăriei Timișoara au încheiat sute de contracte de vânzare-cumpărare cu persoane influente în mediul social din municipiul Timișoara care nu au avut calitatea de chiriași la data intrării în vigoare a Legii 112/1995 și care, prin urmare, nu aveau nici un drept să dobândească respectivele imobile”.

DNA începea atunci urmarirea penală față de Gheorghe Ciuhandu, fost primar al municipiului Timișoara, Nicolae Robu, primar al municipiului Timișoara, și Martin Staia, fost director în primăria Timișoara, pentru infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată; Dan Diaconu, viceprimar al municipiului Timișoara, și Traian Stoia, fost viceprimar al municipiului Timișoara, pentru infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Conform presei centrale, la audieri la DNA ar fi așteptat și fostul primar Gheorghe Ciuhandu.

Vom reveni.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

22 de minute ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

O oră ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

2 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

2 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

4 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

6 ore ago