Primăria Timişoara

Primarul Nicolae Robu, trimis în judecată de DNA: Nimeni nu o să aibă nicio probă împotriva mea!

După o audiere de circa o oră, la care a intrat ca suspect, primarul Nicolae Robu a ieșit de la DNA ca inculpat. Edilul a fost trimis în judecată! El a declarat că nu există dovezi împotriva sa și a arătat fotografii cu locuințele a căror vânzare i se impută. UPDATE: Robu le explică prietenilor săi de pe Facebook ce s-a întâmplat.

Vizibil afectat, primarul Nicolae Robu a ieșit de la DNA după aproape o oră. El s-a prezentat la audieri fără avocat și a aflat că va fi trimis în judecată în dosarul vânzărilor de apartamente pe Legea 112. Edilul a spus că nu există dovezi împotriva sa și a explicat despre ce fel de locuințe este vorba în cazul său.

„Eu sunt un om ultracorect, ultracinstit în tot ce fac. Singura mea avuție până la vârsta asta, cu toate funcțiile pe care le-am obținut, este onoarea. Și nu pot să nu fiu revoltat când cineva atentează la onoarea mea, îmi împroașcă această singură avuție cu noroi. De ce să fiu eu trimis în judecată? De ce apare numele meu într-un material în care, pe 4 pagini și jumătate din 6 și ceva, e vorba despre lucruri total străine mie. În cazul meu s-au vândut doar 2 gioarse, 2 maghernițe, s-au vândut de către aparatul primăriei, nu de către mine cu o semnătură dată de mine fără să mi se spună că acei chiriași au venit mai târziu, că mai știu eu ce alte aspecte, deși sub garanția că totul este legal, dată de aparatul de specialitate, care pentru asta este plătit. Sunt 5 semnături înaintea semnăturii mele? Ce temei aș fi avut eu să nu semnez pe cele două contracte?”, a declarat Robu.

El le-a explicat jurnaliștilor despre ce locuințe este vorba: „Un apartament de o cameră, 25 mp, un apartament de 2 camere, 50 mp, două maghernițe într-un fund de curte, care au fost vândute unor chiriași, eu nu spun că legal sau ilegal, pentru că nu sunt jurist și nu mă pot pronunța. Dar au fost vândute, repet, de către un aparat de specialitate cu semnătura mea de reprezentate, atâta tot, fără să fi spus cuiva vinde-le, fără să fi spus cuiva cel mai mic lucru despre vânzarea respectivă”.

Nicolae Robu se declară foarte revoltat de situație. „Cineva își bate joc de destine. Eu sunt un om care toată viața am fost cinstit, am fost dedicat 100% onorării funcțiilor publice pe care le-am ocupat. Nu cred că este întâmplător că am fost ales de patru ori prorector, de două ori rector, președinte al Senatului (n.r. Universității Politehnica), senator, primar ales și reales. Eu îmi fac datoria. Și să pățesc așa ceva? Nu știu ce au făcut ceilalți înainte, nu știu. Dar eu voi fi trimis în judecată pentru asta, asta e treaba mea, nu am altceva. M-au luat pe mine laolaltă cu tot ce s-a întâmplat înainte, nu știu dacă legal sau ilegal. Nu mă pot eu pronunța, eu nu mă amestec în ce s-a întâmplat înaintea mea.

Dar o spun răspicat: nimeni nu o să aibă nici cea mai mică probă împotriva mea, că nu e de unde să o aibă, că eu aș fi pus pe cineva să facă o vânzare cu încălcarea legii, chiar fiind vorba despre două locuințe prăpădite. Păi ei suportă consecințele dacă au greșit. Ei se bazează pe o hotărâre luată în timpul Administrației Ciuhandu, de către comisia constituită pe subiectul acesta, că se pot vinde și persoanelor care nu au avut contract la data apariției Legii 112 și își argumentează acest punct de vedere prin faptul că au fost niște sentințe judecătorești cu obligația de a vinde. Dar asta nu e treaba mea, asta spun că mi-au explicat ei când eu i-am întrebat de ce au făcut asta”.

UPDATE: Primarul Nicolae Robu a explicat pe Facebook care este situația, din punctul său de vedere, și le cere prietenilor săi virtuali să judece singuri dacă este sau nu victima unui abuz. Iată postarea:

Iată care este problema mea la DNA! Am semnat contractele de vânzare întocmite de aparatul funcționăresc al Primăriei și girate de legalitate prin 5 semnături, pt cele două apartamente din poză, unul de 25 mp, altul de 50 mp -de fapt: niște maghernițe, într-un fund de curte!-, cu pretul de 11.300 euro, iar evaluatorul DNA, plătit din bani publici (!!!), pretinde că ar fi trebuit să fie vândute cu peste 70.000 euro! N-am nicio legătură cu restul dosarului, care vorbește de 1.000 locuințe vândute, de un prejudiciu de peste 40 milioane euro, ÎNAINTE de a fi eu Primar! Judecați singuri dacă sunt sau nu victima unui abuz!

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

O oră ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

2 ore ago

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare…

2 ore ago

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

5 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

5 ore ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

5 ore ago