Cultura

Ada Hausvater, managerul Teatrului Național Timișoara, premiată la Gala Excelenței Bănățene

Ada Hausvater, manager al Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, a fost recompensată la sfârșitul săptămânii trecute pentru realizările sale profesionale și, implicit, pentru promovarea Timișoarei. Ada Lupu Hausvater a primit, sâmbătă seara, în cadrul Galei Excelenței Bănățene 2018, Premiul „Eftimie Murgu” pentru Promovarea Imaginii Timișoarei, decernat de Consiliul pentru excelență, for ce reunește filiala Timișoara a Academiei Române, Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica, Universitatea de Medicină  și Farmacie ”Victor Babeș” și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României”.

Comisia de jurizare a apreciat, prin  alocuțiunea dr. Adrian Bădescu, că, prin direcțiile pe care le-a imprimat Teatrului Național, Ada Lupu Hausvater a participat într-o măsură considerabilă la transformarea orașului într-un punct de interes major pentru România culturală și pentru Europa culturală. Managerul Teatrului Național Timișoara a punctat rolul esențial al educației în dezvoltarea individului, a capacității de a-și face propriile alegeri și a șansei pe care o are, în acest fel, societatea, în evoluția ei.

Tot în decembrie, la începutului lunii, în cadrul Galei Excelenței, organizată de Primăria Municipiului Timișoara, actorul Matei Chioariu a primit Premiul de Excelență. Mai mult, Sebastian Hamburger – compozitor, sound designer, video designer și operator de sunet și Gabriela Strugaru Popa, make-up artist, au fost recompensați de Primăria Timișoara cu același premiu.

Reprezentanți ai Teatrului Național au fost premiați și la Premiile Pro Cultura Timisiensis, pentru meritele „din spatele scenei”. Regizorul tehnic Anna Ilyés, costumiera și artista plastică Monica Grand și light designer-ul Gerhard Crăciun se înscriu pe lista celor premiați.

Sursă foto: Adrian Pîclișan / TNTm

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

50 de minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

O oră ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

O oră ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

2 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago