Social

Generatoarele de energie electrică au fost montate la Făget și la Lugoj. 160 de situații de urgență în opt ore de intervenție pentru pompieri / FOTO

Generatoarele de energie electrică din județele învecinate, trimise de IGSU (Inspectoratul General pentru Situații de Urgență), prin secretarul de stat MAI, Raed Arafat, au fost puse în funcțiune, în Timiș. Cele mai mari probleme s-au înregistrat în partea de est a județului. Nu doar Făgetul sau alte localități din zonă, dar și municipiul Lugoj au rămas în beznă.

Echipele mixte formate din lucrători ai Enel și pompieri din cadrul ISU Timiș au intervenit pentru alimentarea cu energie electrică a spitalului din Făget, cu sprijinul containerului logistic tip IV de 510 KWA venit din partea ISU Alba. Cu ajutorul generatorului de tip IV trimis din partea ISU Arad s-a intervenit pentru alimentarea cu energie electrică a spitalului TBC din Făget. Tot la Făget, cu ajutorul containerelor logistice, este asigurată energia în două cartiere și la stația de pompieri. Totodată, ieri, în Lugoj, a fost montat generatorul din cadrul ISU Timiș, pentru alimentarea cu energie electrică a uzinei de apă, pentru a i se asigura, cel puțin unei părți a orașului, apa potabilă.

160 de situații de urgență în opt ore

Ieri, pompierii au fost solicitați să intervină în 160 de situații de urgență care au fost înregistrate între orele 8.00 – 17.00. Crengile sau chiar arbori întregi rupți fie de vânt, fie de greutatea zăpezii căzute, le-au dat cele mai mari bătăi de cap nu doar pompierilor, dar și șoferilor. Multe drumuri au fost blocate atât în Timișoara, cât și în județ, iar 25 de autoturisme au fost avariate, după ce crengile au căzut pe ele. S-a intervenit în 144 astfel de cazuri, dar și în șapte degajări de cablu. Mai mult, și un stâlp a fost pus la pământ, fiind înregistrat un incendiu.

La Parța, în apropiere de localitatea Șag, o femeie în vârstă de 70 de ani a fost preluată cu o ambulanță SMURD, fiind rănită după ce s-a surpat podeaua casei sale. Pompierii au sărit și în ajutorul unei ambulanțe SAJ, pentru a-i facilita accesul – cu o șenilată și un ATPVM (Autospecială pentru transport victime multiple) de la ISU Mureș – către un bărbat în vârstă de 71 de ani, din Stanciova, care avea nevoie de oxigen. Tot cu ajutorul unei șenilate de la ISU Mureș s-a intervenit și în sprijinul Enel pentru restabilirea alimentării cu energie electrică în localitatea Sacoșu Turcesc.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 13 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 13.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 minute ago

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chinologice care au avut loc, în acest weekend la…

10 ore ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

16 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

18 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

18 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

18 ore ago