Diverse

Echipa „Ambulanța pentru Monumente Banat”, în finala Galei Naționale a Voluntarilor / FOTO

O echipă de 125 de tineri inimoși și entuziaști, arhitecți și studenți, și-a propus, nu cu mult timp în urmă, să intervină și să salveze de la degradare mai multe monumente din Banat. Și-au intitulat echipa „Ambulanța pentru Monumente Banat” și au salvat de la „moarte” biserici de lemn, vechi mori de apă, cule etc.

Pentru tot ce a făcut, asociația a ajuns printre finaliștii Galei Naționale a Voluntarilor, dar și în competiția pentru premiul de popularitate, acolo unde puteți să-i ajutați cu un vot. Proiectul se poate vota aici până pe data de 12 decembrie.

„Dornici să salvăm monumentele din Banat victime ale degradării, am format un grup de tineri arhitecți și studenți și am pornit într-o frumoasă aventură în care am cerut bănățenilor (și nu numai) să ni se alăture. Acționăm asemenea unei <<ambulanțe>> adevărate, doar că în cazul nostru <<pacienții>> sunt mori de apă, biserici de lemn sau cule bănățene. Proiectul nostru se bazează pe voluntariat și cerem implicarea comunităților locale, pe care le sprijinim în realizarea intervențiilor”, se arată într-o prezentare a asociației.

„Ambulanța pentru monumente Banat” își propune să desfășoare proiecte de punere în siguranță și intervenție de urgență. Asociația are ca scop mai degrabă resuscitarea, aidoma personalului medical dintr-o ambulanță, prelungind și salvând, astfel, viața unui monument. Printre cele mai importante obiective ale proiectului se numără responsabilizarea socială a tinerilor, pregătirea viitorilor arhitecți și cointeresarea și mobilizarea comunităților în prezervarea și valorificarea patrimoniului imobil ca marcă a identității lor cultural.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

2 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

2 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

3 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

4 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

5 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

6 ore ago