Sport

Înfrângere așteptată. Fără Neagu, România este oprită de Rusia din drumul către „aur”

România, fără Cristian Neagu, care va sta pe „tușă” cel puțin jumătate de an după accidentarea din meciul cu Ungaria, nu a emis pretenții în fața Rusiei antrenate de Yevgeni Trefilov. După un start de meci curajos, handbalistele românce nu s-au putut menține la nivelul adversarelor. Inițial, ex-sovieticele conduceau la pauză cu doar un gol, 16-15. În repriza secundă absența lui Neagu a fost simțită cu vârf și îndesat, iar pe suprafața de joc a existat o singură echipă. Rusia s-a impus cu 28-22.

Văduvită de cea mai bună jucătoare, România a avut un start dezinvolt de partidă. Nesperat, în fața Rusiei, care a demonstrat în toate partidele de la Campionatul European că este favorită, „tricolorele” au condus cu 2-0. Dominarea surprinzătoare a româncelor a durat și până la jumătatea primului mitan, atunci când scorul era 9-6, iar apoi 7-10 și 11-8. Totuși, rusoaicele, coordonate de pe bancă de experimentatul Trefilov, au revenit până la pauză, conducând cu 16-15. Interul drept al Rusiei, Vyakhireva, argintul-viu al adversarelor, a perforat de 8 ori în doar 30 de minute poarta apărată de Dumanska și Dedu.

Doar cinci goluri în 27 de minute

Ca și în jocul contra Ungariei, startul reprizei secunde a fost mult sub așteptări pentru România. Rusia s-a distanțat la +4, scor 19-15, în doar cinci minute. După 20 de minute de la startul reprizei secunde tricolorele aveau marcate doar patru goluri, 26-19 pentru Rusia. Vyakhireva, cea mai bună jucătoare de pe teren, a fost, la fel ca și echipa sa, de neoprit din drumul spre victorie.

Campioana olimpică, echipa momentului în handbalul mondial, Rusia, s-a impus în cele din urmă cu scorul de 28-22 și va juca finala Campioantului European. Vyakhireva, desemnată MPV-ul partidei, a terminat cu 13 goluri marcate în poarta noastră. România își așteaptă adversarul din finala mică, ce se va desfășura mâine. „Tricolorele” vor juca împotriva învinsei din disputa Franța – Olanda.

Marcatoarele României: Dragut 4, Pintea 3, Perianu 3, Buceschi 3, Chiper 2, Florica 2, Laslo 2, Bazaliu 1, Dumanska 1, Ardean-Elisei 1

Share
Published by
Dan Oancia

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

8 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

11 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

12 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

13 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

13 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

15 ore ago