Politicieni

Senatorul Nicu Fălcoi, mesaj pentru liderii CJT: „Nu ratați șansa de a avea la anul Muzeul Revoluției”

Anul viitor se împlinesc 30 de ani de la Revoluția începută la Timișoara, iar cu toate acestea încă nu avem un Muzeu al Revoluției. Și asta în pofida nenumăratelor promisiuni care au curs în acest sens. Senatorul USR, Nicu Fălcoi, atenționează autoritățile locale că, dacă nu se vor grăbi, nu vom avea acest muzeu nici în 2019.

Ultima locație pentru viitorul Muzeu al Revoluției este fosta Garnizoană din Piața Libertății. Clădirea aparține Ministerului Apărării și trebuie transferată Consiliului Județean. Senatorul USR de Timiș, Nicu Fălcoi, face un apel autorităților județene să grăbească demersurile în acest sens.

„Am primit săptămâna trecută, ca răspuns la o întrebare pe care am adresat-o Ministerului Apărării Naționale, vești care ne duc cu câțiva pași mai aproape de realizarea unui proiect despre care s-a tot vorbit în ultimii ani: Muzeul Revoluției din 1989. Aflându-ne cu un an înainte de a marca 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989 și cu doi ani înainte ca Timișoara să devină Capitală Europeană a Culturii, faptul că, în sfârșit, am putea avea, aproape de inima orașului, un Muzeu al Revoluției reprezintă, fără îndoială, o veste bună. Le solicit, de aceea, public președintelui CJ Timiș Călin Dobra și tuturor factorilor cu rol de decizie din administrația județului să acționeze cu celeritate și seriozitate în vederea îndeplinirii și respectării condițiilor menționate în răspunsul primit”, a scris Fălcoi pe pagina sa de Facebook.

El le cere liderilor județeni să înceapă cât mai repede procedurile necesare adoptării hotărârii de Consiliul Județean Timiș, prin care această instituție să își asume păstrarea destinației clădirii fostei Comenduiri a Garnizoanei, după preluarea ei, și celelalte condiționări impuse de Ministerul Apărării Naționale. Odată înfăptuite condițiile, trebuie inițiată Hotărârea de Guvern pentru transferul imobilului de la MApN către CJ Timiș.

„Timpul rămas până când vom aniversa 30 de ani de la momentul declanșării Revoluției din Decembrie 1989 și până când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii este îndeajuns de scurt încât să justifice acțiunea imediată, astfel încât să existe răgazul necesar pentru efectuarea tuturor lucrărilor de reparații și reabilitare necesare pentru aducerea clădirii fostei Comenduiri a Garnizoanei din Piața Libertății în starea necesară pentru a putea găzdui, în bune condiții, acest Muzeu al Revoluției din 1989. Nu irosiți șansa Timișoarei de a avea, în Piața Libertății, un Muzeu al Revoluției din 1989!”, a mai scris Fălcoi.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

36 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago