Social

Zeci de localități din Timiș, în continuare fără curent electric. Situația e tot mai critică / UPDATE

Din cauza ninsorilor abundente care au avut loc în județul Timiș și partea de vest a țării, în ultimele 24 de ore, au fost afectate mai multe reţele electrice din raza de activitate a societăţii E-Distribuţie Banat. Printre cauzele care au dus la această situație se numără copaci rupți sub greutatea zăpezii depuse, izolatori sparți, conductoare contorsionate.

La nivelul E-Distribuție Banat a fost declarată stare de criză, conform procedurilor interne aflate în vigoare, începțnd cu duminică, ora 8.00. În data de 16 decembrie, la ora 10.00, situația din teren era următoarea:

În regiunea Banat sunt nefuncționale 6 linii electrice de înaltă tensiune: L110 kV Lugoj-Făget, L110 kV Iaz-Nădrag, L 110 kV Câlnic-Câlnicel, L110 kV Bocșa-Gătaia, L110 kV Reșița-ICMR (circuit 2), L110 kV Timișoara-Buziaș. Totodată sunt nefuncționale stațiile de transformare 110kV/MT Lugoj, Buziaș, Făget, Nădrag, IURT Lugoj, Satchinez.

În judeţul Timiș erau nealimentate 62 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 66 de localităţi, printre care: Timișoara, Dumbrăvița, Ghiroda, Lugoj, Cheveresu Mare, Bethausen, Dumbrava, Făget, Găvojdia, Mașloc, Orțișoara, Recaș.

În județul Caraș Severin erau nealimentate 35 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 50 de localităţi, printre care Reșița, Băile Herculane, Caransebeș, Oțelu Roșu, Bocșa, Dognecea, Fârliug.

În judeţul Arad erau nealimentate 23 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 47 de localităţi, printre care Chișineu Criș, Lipova, Ineu, Sebiș, Brazii, Craiva, Gurahonț.

În județul Hunedoara erau nealimentate 19 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 28 de localităţi, printre care Petroșani, Hațeg, Uricani, Gurasada, Ilia, Zam.

În teren se află 53 de echipe de intervenție ale E-Distribuție Banat și ale contractorilor care intervin de astăzi dimineață și vor continua să lucreze pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a consumatorilor. Intervențiile sunt îngreunate de condiţiile meteo severe, de circulaţia rutieră dificilă și de necesitatea îndepărtării crengilor și a copacilor rupți. Colaborăm cu autorităţile locale, cu care păstrăm un contact permanent şi care sprijină intervenţia echipelor E-Distribuție”, anunță cei de la Enel.

Update. Situația de la ora 12.00, transmisă de Enel.

În regiunea Banat sunt nefuncționale 8 linii electrice de înaltă tensiune: L110 kV Lugoj-Făget, L110 kV Iaz-Nădrag, L 110 kV Câlnic-Câlnicel, L110 kV Bocșa-Gătaia, L110 kV Reșița-ICMR (circuit 2), L110 kV Timișoara-Buziaș, L110 kV Vârfuri-Sebiș, L110Kv Iaz-Oțelu Roșu. Totodată sunt nefuncționale stațiile de transformare 110kV/MT Lugoj, Buziaș, Făget, Nădrag, IURT Lugoj, CFR Lugoj (preluat consumul pe alte linii de medie tensiune), Sebiș.

În judeţul Timiș erau nealimentate 61 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 65 de localităţi, printre care: Timișoara, Dumbrăvița, Biled, Ghiroda, Lugoj, Cheveresu Mare, Bethausen, Dumbrava, Făget, Găvojdia, Mașloc, Orțișoara, Recaș.

În teren se află 75 de echipe de intervenție ale E-Distribuție Banat și ale contractorilor care intervin de astăzi dimineață și vor continua să lucreze pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a consumatorilor.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

8 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

11 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

12 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

12 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

13 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

14 ore ago