Politica

Cum vede Nicolae Robu lista PNL pentru europarlamentare

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, propune două criterii care să stea la baza constituirii listei partidului pentru alegerile europarlamentare. El spune că PNL ar trebui să mizeze mai degrabă pe persoane necunocute, decât pe unele cu mare notorietate, dar cu grad mic de încredere.

PNL se află în aceste zile într-o perioadă plină de convulsii, miza cea mare fiind elaborarea listei pentru alegerile europarlamentare din luna mai. În acest sens s-a făcut chiar un mega-sondaj la nivel național, prin care s-a măsurat notorietatea și cota de încredere a diverșilor potențiali candidați. Dacă zilele trecute, Nicolae Robu afirma că fostul lider liberal Crin Antonescu ar trebui să nu fie luat în calcul la formarea listei, printr-o nouă postare pe Facebook, președintele PNL Timiș propune două criterii mari privind selecția candidaților.

„CUM VĂD EU LUCRURILE ÎN PROBLEMA LISTEI PNL PT. EUROPARLAMENTARE! DE FAPT, ÎN PROBLEMA LISTEI ORICĂRUI PARTID, LA ORICE ALEGERI PE LISTĂ!
1. Dacă un partid are personalități cu scor în sondaje peste scorul partidului, atunci, fără îndoială, acestea trebuie să fie în fruntea listei (după părerea mea, PNL nu are).
2. Dacă -spațiu- candidații au scor în sondaje sub scorul partidului, atunci trebuie să conteze NEAGREEREA de care ei -inclusiv cei de pe primele locuri!- au parte la electorat (evident, vorbim de percepții). Asta înseamnă că, în acest caz, este de preferat pe listă un candidat mai puțin cunoscut sau chiar necunoscut -UNUL ONORABIL, MERITUOS, DESIGUR-, care nu ține votanți potențiali departe de listă, decât o personalitate cu scor sub scorul partidului, care ar ține votanți potențiali departe de listă Dacă cineva se supără pe mine pt această opinie detașată de orice persoană -eu n-am nimic personal cu nimeni!-, opinie exprimată de nenumărate ori până acum, la diversele alegeri, nicio problemă. Știți vorba: AMICUS PLATO SED MAGIS AMICA VERITAS (adică: Mi-e prieten Platon, dar mai prieten mi-e adevărul)”, a scris Robu pe Facebook.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago