Sport

„Leii” joacă ultimele două etape în deplasare. Obiectivul este îndeplinit

SCM Timişoara joacă în deplasare, în ultimele două etape din prima fază a Ligii Naționale de baschet masculin, grupa A. Primul meci va fi astăzi, 7 ianuarie, pe terenul echipei Dinamo Știința București, de la ora 18.00, iar următorul la Craiova, la finalul săptămânii.

Gruparea din București este condusă de pe margine, din acest sezon, de Tudor Costescu, cel care a avut două mandate pe banca formației violete, cel mai recent încheiat în vara lui 2018. Dinamo este pe locul al optulea, fără vreun success în primele 12 runde, în vreme ce echipa bănăţeană ocupă poziția a șasea, cu un bilanț de patru victorii și opt înfrângeri.

În tur, la 10 noiembrie, violeții au învins 83-70 cu pivoții în prim-plan: Vukosavljevic 23 puncte, Baciu 9 recuperări. Ordinea meciurilor Timișoara-Dinamo a fost inversată în acest sezon, la solicitarea bucureștenilor, făcută în toamnă, când sala lor era indisponibilă, iar înfruntarea a avut loc la sala Constantin Jude”. Asta face ca echipa din Banat să încheie prima fază a campionatului cu trei deplasări: victoria cu Steaua (85-70) și aceste două meciuri, de la București și Craiova. Orice s-ar întâmpla în aceste partide, SCM şi-a câştigat dreptul de a evolua în faza a doua a campionatului în Top 6.

Meritul este în primul rând al echipei și al antrenorilor. Dacă ținem cont de situația noastră extrasportivă, ca să spun așa, este o performanță această calificare. Doar noi, cei din club, știm ce greutăți întâmpinăm în acest sezon. Chiar dacă a pierdut Steaua și suntem calificați, noi mergem la victorie împotriva lui Dinamo. Chiar dacă Tudor Costescu își dorește un succes împotriva fostei echipe, o să-i fie foarte greu”, a spus Ilie Trițoiu, președintele Baschet SCM Timișoara.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

9 ore ago