Sport

„Leii” invincibili! Timișoara bate și Clujul și are procentaj perfect după trei partide în Top 6

SCM Timișoara a câștigat meciul cu U-BT Cluj-Napoca, ultimul din etapa a III-a în Grupa Roșie a Ligii Naționale de baschet masculin. Formația antrenată de Cristi Bota a învins cu scorul de 80-78 și are procentaj perfect după ce a mai câștigat în fața liderului Sibiu, dar și a campioanei en-titre CSM Oradea.

Deși a condus întreg meciul, parând că nu poate avea probleme, desprinzându-se la un maxim de 15 lungimi în debutul sfertului decisiv, formația bănățeană s-a văzut ajunsă din urmă și depășită pe tabela de marcaj, prin tripla lui Rolland Torok, cu patru minute înainte de final, scor 73-74. Mai mult, SCM a fost condusă pe final și cu 76-78. Marko Stojadinovic a readus formația alb-violetă definitiv în avantaj. Tot el a înscris o liberă și a stabilit scorul final.

U-BT a avut ultima posesie. Mingea a ajuns la Aleks Rasic, însă acesta a fost imprecis de pe semicerc. Timpul de joc a expirat, iar Clujul suferă al doilea eșec consecutiv în deplasare. Anterior, ardelenii au cedat la Pitești, atunci când Kyndall Dykes a avut ultima aruncare, fiind imprecis la rândul său.

Învingătorii au terminat cu 12/24 pentru 50% la aruncările de trei puncte și au beneficiat de 14 aruncări suplimentare de la linia de pedeapsă. Timișoara a câștigat lupta la recuperare, 40-37.

Sherwood Brown a reușit 18 puncte, 5 recuperări, Vladan Vukosavljevic a izbutit un double-double 17 puncte, 14 recuperări (9 ofensive), 3 pase decisive, iar Marko Stojadinovic a izbutit 17 puncte, 6 recuperări. În replică, Kyndall Dykes a contabilizat 16 puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive, alți cinci jucători ai Clujului având cel puțin zece puncte marcate.

Timișoara are 3-0 în Grupa Roșie și se menține pe locul al 5-lea în ierarhia la zi a LNBM, cu 8-9 la general. În schimb, Clujul are 12-5 și ocupă locul al 2-lea în clasament.

Miercuri, Timișoara are meci în Cupă și pornește de la +27 revanșa din turul 3 cu Sighet.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

12 minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

5 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago