Politica

Președintele USR Timișoara: „Robu este pentru Timișoara ce este Dragnea pentru România”

Încă un mandat al lui Nicolae Robu ar fi dezastruos pentru oraș consideră noul președinte al USR Timișora, Dan Reșitnec. USR va încerca să facă o majoritate în Consiliul Local, după viitoarele alegeri locale, fără PSD și PNL.

Proaspăt ales președinte al USR Timișoara, Dan Reșitnec a suținut prima sa conferință de presă în această calitate. El a prezentat câteva dintre obiectivele mandatului său, primul fiind stabilirea unui candidat la Primăria Timișoara, nu mai târziu de vara acestui an. „Avem la ora actuală o listă scurtă de candidați robuști iar în perioada următoare vom analiza și vom alege pe cel mai potrivit dintre ei pentru a câștiga Primăria în 2020”, a declarat Reșitnec.

Apoi el a avut o rafală de atacuri la adresa primarului Nicolae Robu, afirmând că USR nu va face nicio alianță cu acesta. „Încă un mandat al domnului Robu ar fi dezastruos pentru acest oraș deoarece vedem cum distruge orașul sub ochii noștri. Cândva, Timișoara era etalonul în România. Acum ne uităm cum se dezvoltă Clujul și Oradea, iar noi nu reușim să avem nici măcar contracte de curățenie sau deszăpezire. Scopul meu și al nostru aici, în USR, este să aducem Timișoara acolo unde îi e locul: orașul modern și civilizat al României. Pentru a ajunge acolo, nu vom face nicio alianță la nivel local cu domnul Robu. Dumnealui este pentru Timișoara ce este Dragnea pentru România. Nu putem să ne aliem cu un om ce îi consideră <<bolnavi psihic>> pe timișoreni. Tocmai de aceea ne-am implicat în politică pentru ca personaje ca Robu sau Dragnea să nu ne mai conducă”, a declarat Dan Reșitnec.

El a mai spus că, în această perioadă se lucrează la programul electoral pentru alegerile locale, precum și la pregătirea candidaților pentru Consiliul Local și Consiliul Județean. Lucrăm la programul electoral pentru alegerile locale iar până la finalul acestui an îl vom finaliza. „Vom duce în Consiliul Local oameni profesioniști, integri, pregătiți pe domeniile lor și cărora să le pese de soarta acestui oraș. Unii dintre acești oameni se află deja în USR, sunt printre colegii noștri din Biroul Local sau din filială, iar alții vor veni alături de noi până la alegeri. Vom oferi cetățenilor o viziune modernă pentru viitorul Timișoarei, pentru că vrem să transformăm acestoraș într-unul cu adevărat European”, a continuat Reșitnec.

El și-a propus un obiectiv extrem de înalt, și anume ca USR să facă o majoriate în Consiliul Local fără PSD și PNL, insistând pe proasta calitate a oamenilor din jurul lui Robu. „Un obiectiv de-al meu este ca în 2020 să reușim să facem o majoritate în Consiliul Local fără PNL și bineînțeles fără PSD. Știm cu toții că domnul Robu s-a înconjurat de oameni slab pregătiți, de oameni ajunși în poziții de decizie prin pile de partid. Obținerea unei majorități în Consiliul Local fără PNL și PSD ar fi o metodă sigură să reușim să-i înlocuim pe aceștia cu oameni competenți, adevărați profesioniști. Și nu vorbim neapărat de membri USR. Fac pe această cale și un apel la mediul civic și la experții din oraș să ni se alăture în acest demers. Timișoara merită să fie condusă profesionist iar scopul nostru final este salvarea Timișoarei de incompetența actualei administrații. Chiar vreau să subliniez că dorim să colaborăm cu toate organizațiile civice din oraș, cu mediile profesionale și chiar și cu organizațiile politice cu o viziune compatibilă cu a noastră”, a mai declarat noul președinte al USR Timișoara.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

8 minute ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

2 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

2 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

3 ore ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

4 ore ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

5 ore ago