Opinii

Succesul lui Kovesi, victoria României sănătoase şi oneste

Laura Codruţa Kovesi a devenit, după voturile date în Comisiilie LIBE şi CONT ale Parlamentului European, principala favorită la preluarea funcţiei de procuror-şef european. E drept, o victorie facilitată oarecum şi de faptul că a avut o opoziţie isterică chiar din partea europarlamentarilor români din PSD-ALDE, dintre care s-a detaşat la capitolul ţăţism aceeaşi Maria Grapini. Ori, faptul că a avut o opoziţie făţişă din partea acestor specimene, dar şi din partea Guvernului român, paradoxal a ajutat-o. Fiindcă vorbim de „oile ciumate” ale Europei. Nu mai discut aici de violenta campanie de denigrare fără prcedent dusă de televiziunile infractorilor, campanie care n-a încetat nici în ziua votului.

Imediat după votul din Comisia LIBE am văzut deja unii politicieni din opoziţie vorbind de o „victorie a României”. Nu cred că a fost aşa. După cum nu sunt de acord nici cu CT Popescu, care o asemăna pe Kovesi cu Simona Halep, în sensul că s-a luptat de una singură, nefiind ajutată de statul român. Adevărul este undeva la mijloc.

Kovesi a avut sprijin din România, chiar unul consistent. E adevărat nu de la grupul infracţional aflat la putere. (Tudorele fă ceva, că ai demis-o de la DNA şi ajunge procuror-şef european!). Kovesi a avut în spate acea Românie dezirabilă, deschisă spre viitor. O Românie sănătoasă din toate punctele de vedere. E România celor care gândesc și muncesc, a celor care vor stat de drept, fără penali în funcții publice. O Românie a celor care-și doresc să continue drumul spre Vest, un drum oprit în urmă cu doi ani, când clanul infracţional al teleormănenilor a sechestrat ţara. Este România celor care se încăpăţânează să rămână în ţară, cu toate că şi-ar găsi job-uri bune peste tot în lume. E România reprezentată cel mai bine de cei care au ieşit în 2017 în stradă împotriva Ordonanţei 13 şi care mai ies şi acum.

Pe de altă parte, Kovesi a avut împotrivă o altă Românie, una, sper, tot mai mică. E România dependenţilor de ajutoare de la stat. O Românie a celor care sunt convinşi că politicienii au toate drepturile să fure, iar cei care nu fură sunt proşti şi fraieri. E România celor spălaţi pe creier de propaganda infractorilor. E acea Românie cu privirea în trecut, ultraconservatoare, anti-occidentală şi nostalgică după Ceauşescu. O Românie pentru care Soarele vine tot de la Moscova, cu escale în Teleorman şi Antena 3. E România călăilor şi victimelor deopotrivă, a celor care fură şi a celor care aplaudă că sunt furaţi. E România clanurilor mafiote şi a interlopilor. E România reprezentată la Bruxelles de… Maria Grapini, Zoane şi Ţapardele. E acea Românie în care un om decent nu-şi mai doreşte să trăiască, dar speră că e de domeniul trecutului. Această Românie a fost împotriva lui Kovesi.

Tocmai de aceea, vestea venită miercuri de la Bruxelles transcede problema Kovesi. Fiindcă ea simbolizează victoria acelei Românii pe care ne-o dorim şi înfrângerea celei pe care vrem s-o uităm.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago