Opinii

Alegătorii PSD sunt foarte credincioși. Ei cred cu tărie în coincidențe

Fără îndoială că nimeni nu e perfect, iar unul dintre efectele acestei axiome este că foarte mulți alegători au votat cu PSD la vremea anului 2016. Așa s-a ajuns că acest partid a ajuns la guvernare pe un munte de promisiuni ce nu prea au coincis cu preocupările lor de după ce și-au pus cagulele pe cap și s-au apucat de guvernare. Acest neajuns de a fi pesedist poate fi explicabil până la un punct și viața poate repara orice defect, însă, ce urmează de acum înainte nu mai are scuză. Hai să vedem cum poate gândi cel mai platonic și mai nevinovat alegător PSD următoarele coincidențe petrecute în țara asta condusă de ai lui, de preferații lui.

Poate un pesedist de rând să-și zică și să și creadă că e o coincidență că un înalt demnitar PSD nu răspunde la citație, nu dă declarație în fața Înaltei Curți într-un proces care-l poate trimite după gratii pentru că în viața lui a intervenit taman atunci un nefericit eveniment: îmbolnăvirea gravă? El ca simplu cetățean ar putea face asta? L-ar ierta cineva dacă nu merge în fața justiției? Dacă nu, atunci de ce trimisul pesedistului de rând în fruntea țării să aibă acest drept de a îi lua pe toți de proști? Dacă bolnavul se va opera în preajma datei de 15 aprilie 2019, când e din nou citat la Înalta Curte, și va încerca astfel amânarea unui verdict final în proces, ce l-ar face pe simplul pesedist să creadă că e o banală coincidență, ba chiar o vânătoare de patrioți și oameni onești?

Cum poate acel demnitar trimis de tine, pesedistule platonic, să reproșeze omului de afaceri moldovean care a făcut acel prim metru de autostradă din nord-estul țării că pe acei bani, cică 100.000 de euro (o minciună) puteau fi donați unor case de copii pentru binefacere? Poate spune idolul tău politic așa ceva, când el a plătit din banul asistenței sociale și ai casei copilului salarii unor angajați ai PSD Teleorman? Dar cum poate același președinte pesedist să lanseze autostrada Moldovei cu mare fast, de fapt o bucată din centura Bacăului, exact în ziua în care mulți români au oprit lucrul sau mașinile în trafic pentru a protesta simbolic pentru lipsa de voință politică în marile investiții din România? Poți face așa ceva exact în ziua protestului? Este o coincidență? Poți crede tu, pesedistule care nu esti semianalfabet, ai poate școală și crezi că nu poți fi prostit, poți să crezi că aste este o coincidență?

Dar oare crezi că ridicarea de stadion nou în Alexandria, capitala județului Teleorman are de a face cu nevoia clubului de fotbal din acea localitate, patronată de fiul președintelui PSD, de a face performanță pe noi culmi de progres sportiv? Dar că același lucru se va face și la Slatina, acolo unde gânditorul programului de guvernare, un anume Darius, condamnat nedefinitiv la ani grei de temniță, a fost primar și unde este un fel de Dumnezeul local. S-au terminat toate stadioanele în Timișoara, Brașov, Iași, Arad, Constanța și alte mari centre fotbalistice și s-a ajuns la Slatina și Alexandria? Poți crede că și asta este o coincidență? Dar că alt pesedist de frunte a făcut același lucru la Târgu Jiu cât era premier oare e total întâmplător sau așa fac ei, pesediștii, când ajung mari șmecheri peste bugetul național?

Sau că un alt fost premier ajuns avocat al poporului slugărind PSD-ul a plecat în concediu exact când societatea civilă, partidele, îi cereau să atace o ordonanță de urgență ce putea distruge justiția acestei țări, parte dintr-un puzzle ce avea menirea să-l scape de pușcărie pe același președinte PSD, dar și pe mulți alții ca el, crezi, măi pesedistule naiv, că asta a fost tot o coincidență? Oare dacă îți vor zice în campania electorală că ești foarte deștept, foarte rațional și înțelept că îi preferi în continuare îi mai crezi? Și de ce i-ai mai vota, la urma urmelor? Tot simplă coincidență?

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

2 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

4 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

5 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

6 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

6 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

8 ore ago