Sport

Arte marţiale la un nivel care îmbină legătura dintre copii, părinţi şi jiu-jitsu

Titans Fight Team, cel mai respectabil club de jiu-jitsu din Timişoara, trece la un nivel superior. După şase ani în care a acumulat experienţa necesară pentru noi încercări, Titans Fight Team va inaugura o nouă secţie, care va fi destinată copiilor, în data de 6.03.2019, la sala CSS 1 (Calea Torontalului, nr. 10/12).

Este vorba despre un concept nou, în care părinţii, copiii şi jiu-jitsu vor fi cei trei parteneri/actori principali ai proiectului, iar respectul, pretenia, responsabilitatea, sănătatea, grija, percepţia şi manierele sunt cele şapte elemente esenţiale în derularea lui, elemente ce se regăsesc şi pe sigla clubului.

Filozofia din spatele proiectului Titans Kids Evolution o dezvăluie Liviu Surlaș, antrenorul si managerul clubului, dar şi viitorul mentor al unei generaţii de copii care vor fi mai responsabili şi mai puternici:

„Titans Kids Evolution s-a născut din dorinţa de a schimba ceva, de a da generaţiei viitoare impulsul de a fi diferită. Prin acest sistem care se cheamă şi „evolution” ne propunem să sădim copiilor dorinţa de a acumula, de a se adapta şi de a evolua continuu. Titans Kids Evolution vrea să dea impulsul necesar dezvoltării fizice şi psihice prin implementarea unui sistem gândit să producă o schimbare pozitivă. Sistemul crează o „triangulaţie” între familie – copil – jiu-jitsu, o conexiune strânsă care se completează una pe cealaltă în procesul de creştere, reuşind să aducă rezultate benefice. O să punem în cârca Jiu Jitsu-lui, sportul cu cea mai mare ascensiune din lume datorită eficienţei sale (catalogat drept şahul uman, un sport foarte greu, care dezvoltă foarte bine calităţile de adaptare, depăşirea obstacolelor, găsirea soluţiilor, mentalitatea de învingăror), tot acest sistem benefic prin care copiii îşi găsesc motivaţia interioară de a deveni mai buni. Cred că asta îşi doresc toţi părinţii pentru copiii lor, să devină oameni cu principii puternice, fără frica eşecului, cu valori incontestabile şi cu o dorinţă „nebună” de a evolua continuu, mai pe scurt – oameni de succes. Cum spunea bunicul meu: „Când plantezi seminţe bune, culegi recolta bună”. Vrem să creăm o generaţie care să nu cunoască limite atunci când îşi propune ceva şi prin acest proiect să redăm societăţii generaţia succesului, o altă percepţie asupra lcrurilor, care posedă o nouă viziune şi o altă mentalitate, motivată să reuşească şi pregătită să înfrunte orice obstacol, care gândeşte pozitiv, motivându-i pe cei din jurul lor să se schimbe în direcţia bună.”

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

O oră ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

O oră ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

4 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

6 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

6 ore ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

9 ore ago