Sport

ASU Politehnica se întoarce cu mâna goală de la Mioveni. Ursu a ratat de la punctul cu var

După victoria cu ecou din etapa trecută, de pe „Dan Păltinișanu”, obținută în fața Petrolului, ASU Politehnica Timișoara a dat startul etapei a XXVII-a a Ligii a II-a, în deplasare, la Mioveni. „Băieții în ghete” se întorc cu mâna goală la Timișoara și pentru că Ursu a ratat de la punctul cu var, după ce tot el a obținut lovitura de pedeapsă. Mioveniul s-a impus la limită, scor 1-0, și astfel și-a luat revanșa pentru înfrângerea din tur, la același scor.

Timișorenii puteau începe ca din tun meciul, dacă Bedea n-ar fi luftat inadmisibil, din cinci metri, din poziție de singur cu portarul Croitoru, după o centrare venită de la Ursu, de pe partea dreaptă. Meciul s-a echilibrat mai apoi. La mijlocul primei reprize, CS Mioveni a deschis scorul. Ursu a pierdut mingea în propria jumătate, balonul a ajuns la Herghelegiu, care a tras de la 25 de metri iar mingea a ajuns în poartă, nu înainte de a fi deviată de Mera. A fost, de altfel, și scorul pauzei, într-o primă repriză în care gazdele se puteau desprinde, în urma unei gafe a portarului Murariu.

În partea a doua, Ursu, marcator al unui super-gol în etapa trecută contra Petrolului, le-a dat aripi suporterilor bănățeni, aproximativ 50 la număr deplasându-se la Mioveni, foarte vocali pe tot parcursul jocului – însă tot el a fost cel care le-a tăiat. În minutul 64 a obținut o lovitură de pedeapsă, fiind secerat de Trașcu, pe care însă nu a putut să o transforme, trimițând mingea în butul stâng al porții apărate de Croitoru, care a plonjat în partea opusă.

ASU Politehnica s-a instalat la conducerea jocului, fiind mai mereu în posesia balonului, însă nu a mai găsit drumul spre golul egalizator. Trip, intrat pe parcurs, a avut o șansă importantă, dar a tras mult peste, din șapte metri, ușor lateral dreapta. Fluier final al centralului, iar Mioveni obține trei puncte importante și îi lasă pe bănățeni în zona periculoasă a clasamentului.

Fotbaliștii antrenați de Cosmin Petruescu vor primi în etapa viitoare vizita celor de al Daco-Getica București, meciul fiind programat pentru data de 6 aprilie.

CS Mioveni – ASU Politehnica 1-0 (1-0) (’26, Herghelegiu – /)

CS Mioveni: Croitoru – Burnea (c.), Beta, Celea, Kilyen – Trașcu (’70, Marian Șerban), Lazăr, Radescu – Măzărache, Balint (’60, Năstăsie), Herghelegiu. Antrenor: Daniel Oprița.

ASU Politehnica Timișoara: Murariu – Jurj, Mera (c.), Scutaru, Cherecheș – Vasile (’79, Fabio Trip), Ignea – Bedea, M. Ene (’90, Dros), Manea (’84, Vidrăsan) – Ursu. Antrenor: Cosmin Petruescu.

Share
Published by
Dan Oancia

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

13 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

16 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

16 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

16 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

16 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

17 ore ago