Sport

Leii din Banat bat „câinii” din Bucureşti în Cupa României la baschet

SCM Timișoara a câștigat prima manșă a dublei cu Dinamo Știința București. Disputele contează pentru sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin, 86-75, într-un joc disputat în Sala Constantin Jude.

Partida a demarat spectaculos, cu multe schimbări la conducere pe parcursul unui prin sfert extrem de bogat în realizări pe tabela de marcaj. Timișoara a reușit un parțial de 10-2 în finalul acestei perioade și s-a desprins la 32-26, la prima pauză, asta după ce Dinamo avea la un moment dat 5 puncte avans. Cum era de aşteptat, a urmat o perioadă cu momente mai puțin reușite. La pauză gazdele aveau un avantaj minim, 45-44.

În repriza secundă Timișoara a avut în permanență avantaj pe tabela de marcaj şi s-a desprins la 11 puncte, însă oaspeții au strâns la 64-58 cu zece minute înainte de final şi s-au apropiat la o posesie în debutul sfertului 4. Bănățenii au reușit să se desprindă din nou la 11 puncte chiar în ultimul minut, asta şi datorită diferenţei la capitolul recuperări, unde gazdele au fost net superioare. Partida s-a încheiat cu scorul de 86-75, iar Timişoara este favorită la calificarea în semifinalele Cupei, chiar dacă va trebui să lupte din toate puterile şi în returul d ela Bucureşti.

Vladan Vukosavljevic a avut o nouă prestație impresionantă. Pivotul Timișoarei a contabilizat 32 puncte, având 9/14 la aruncările din acțiune și 11/14 la linia de pedeapsă. El a adăugat 11 recuperări. Octavian Popa Calotă a izbutit 22 puncte, 6 recuperări, iar Sherwood Brown a terminat cu 16 puncte, 8 recuperări pentru învingători.

În replică, Michael Deloach a încheiat cu 19 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive, iar Ousmane Barro a totalizat 18 puncte, 4 recuperări.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

9 ore ago