Politica

Scandalul continuă în PNL Timiş. Peste 20 de primari boicotează lansarea candidaţilor în Regiunea de Vest

Plecaţi în Statele Unite sau Germania, bolnavi sau cu probleme personale, la cursuri sau fără motiv, peste 20 de primari PNL din Timiş vor boicota un mare eveniment regional al partidului, care va avea loc sâmbătă. Grosul absenţilor este dat de aşa-zişii primari rebeli aflaţi în conflict cu Nicolae Robu

Sâmbătă, la Timişoara, în Sala Olimpia, este programat un mare eveniment electoral al PNL, la care vor participa preşedintele Ludovic Orban şi mai mulţi candidaţi la alegerile europarlamentare, inclusiv ocupantul primului loc pe listă, Rareş Bogdan. Manifestaţia are caracter regional, la Timişoara urmând să ajungă delegaţii din Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara. Evenimentul este umbrit însă de disensiunile care au loc în PNL Timiş, tensiuni care se vor repercurta şi asupra adunării.

Astfel, mai mulţi primari liberali din Timiş au anunţat că nu vor veni. Mai exact, 19 şi-au anunţat prezenţa, 11 au spus că nu vor veni din diverse motive, iar şase sunt plecaţi în Statele Unite. Dintre cei care nu vor veni, Dănuţ Groza (Sânnicolau Mare) a invocat probleme personale; doi edili (Pădureni şi Ghiroda) sunt la cursuri la Oradea; primarul din Făget, Marcel Avram e bolnav, cel din Bucovăţ n-a răspuns la telefon etc. Mai mult, în mod cert nu vor veni cel puţin cinci dintre cei 19 primari care şi-au anunţat prezenţa, printre ei Petru Roman din Deta şi Darius Postelnicu din Jimbolia. E vorba, evident, de primarii aflaţi în conflict cu preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu.

Printre ei, Alin Nica, primarul comunei Dudeştii Noi, care nici măcar nu şi-a găsit un motiv pentru a absenta. „Noi nu ne-am stabilit o strategie în privinţa asta. Ştiam că vom fi sunaţi. Unii au spus că merg, dar nu vor merge. Eu le-am spus clar că nu voi merge. Vor fi poate vreo zece în total”, ne-a declarat Alin Nica. El a mai spus că Orban şi-a dorit o întâlnire cu primarii vineri seara, dar aceasta a fost anulată de secretarul general al filialei, Alin Popviciu, după ce n-a reuşit să-i convingă pe edili să vină. Mai mult, iniţial se dorea organizarea unui mare miting în Piaţa Operei, idee la care s-a renunţat. „Până la urmă poate ajung să facă întâlnirea la sediu, că sala e prea mare pentru câţi o să fie”, a mai spus Nica.

Cu toate că este coleg în GRAL cu Nica, Dănuţ Groza, Petru Roman ş.a., Sorin Munteanu, primarul oraşului Buziaş ne-a declarat că va participa cu oamenii sâmbătă. „Voi merge fiindcă trebuie să demonstrăm că PNL este partidul cel mai puternic în Timiş. Aceste alegeri sunt foarte importante şi nu avem voie să le boicotăm. Că ne place sau nu ne place o persoană, este altă problemă. Aici e vorba însă de partid şi de viitorul nostru”, ne-a declarat Munteanu.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

56 de minute ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

O oră ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

O oră ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

3 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

4 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

4 ore ago