Politica

Senatorul Nicu Fălcoi: „La alegerile din 26 mai, Alianța 2020 USR-PLUS va deveni prima forță politică din Timiş”

Cu două săptămâni înainte de încheierea campaniei de strângere de semnături, Alianţa USR-PLUS a strâns peste 17.000 de semnături în judeţul Timiş. Motiv pentru care senatorul USR Nicu Fălcoi este optimist că alianţa poate câştiga alegerile europarlamentare în Timiş.

Alianţa USR-PLUS este percepută pozitiv nu doar în Timişoara, ci şi în judeţ, susţine Fălcoi, concluzie întărită de o recentă întâlnire avută la Sânnicolau Mare. „Am fost chiar zilele trecute la Sânnicolau Mare, cu colega mea Clotilde Armand, unul dintre candidații noștri. Și ce vreau să vă spun este că nu numai aici, la Timișoara, la întâlnirea cu cei doi președinți, Dan Barna și Dacian Cioloș, și cu o parte dintre candidații noștri la europarlamentare am făcut sală plină. Şi la Sânnicolau la întâlnirea cu membrii, prietenii și simpatizanții USR organizată de președintele USR Sânnicolau Mare, colegul nostru Slobodan-Boban Lavrenski, au venit peste 80 de persoane. A fost o atmosferă excelentă și o rundă de aproape o oră de discuții, plină de întrebări la care colega noastră Clotilde și cu mine a trebuit să răspundem. Iar la Sânnicolau vorbim de o organizație constituită abia acum 5 luni. O organizație care a reușit să strângă deja aproape 400 de semnături din obiectivul de 500 pe care și l-au asumat. Avem, deci, o foarte bună capacitate organizatorică și un mare potențial de creștere. Și gândiți-vă că așa stau lucrurile în toate cele 40 de organizații USR din județ”, ne-a declarat Fălcoi.

El a mai observat, peste tot unde a umblat. că există o foarte mare aşteptare pentru schimbare. „Oamenii văd și înțeleg foarte bine că, sub guvernarea PSD-ALDE, lucrurile nu merg în direcția cea bună pentru România”, spune senatorul. De menţionat că alianţa a strâns până acum, la nivel de Timiș, peste 17.000 de semnături. “Momentul deciziei BEC de săptămâna trecută, acela când am trecut prin emoții teribile după respingerea solicitării de înregistrare a Alianței 2020, ne prinsese cu peste 12 000 de semnături strânse. Din fericire, decizia ÎCCJ a venit să repare acea hotărâre a BEC, făcută în baza unei interpretări cel puțin forțate și neinspirate (asta ca să nu zic altfel!). Iar vestea despre decizia ÎCCJ ne-a găsit, după cum probabil știți, pe foarte mulți din echipa USR chiar aici, la Timișoara, într-o sală plină, cu peste 500 de membri și simpatizanți alături de noi. Am simțit o energie formidabilă și toată încrederea asta pe care oamenii ne-o arată și așteptările pe care le au de la noi ne dau determinarea și puterea să mergem mai departe”, a continuat Fălcoi.

Tocmai de acea, el crede că Alianţa USR-PLUS poate să fie pe primul loc în Timiş. „Da, cred cu tărie că mergem la victorie. Avem cea mai bună listă de candidați cu care s-a prezentat vreodată, din ‘89 încoace, un partid politic din România la alegerile pentru Parlamentul European. Și îi îndemn pe timișeni și pe timișoreni să iasă la urne în număr cât mai mare, în 26 mai, și să decidă cine sunt cei pe care îi doresc să ne reprezinte. A venit momentul să nu mai permitem să ajungă la Bruxelles, pe banii noștri, toate dăncilele, grapinele, ivanii, zoanele, care să ne facă de rușine și să ia decizii contrare intereselor acestei țări”, a conchis senatorul USR.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

11 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

12 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

17 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

18 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

18 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

20 de ore ago