Social

Aparat pentru bebelușii prematuri, cumpărat cu sprijinul alergătorilor Timotion și al donațiilor: „E miraculos ce s-a întâmplat!”

Solidaritatea oamenilor pentru cauze naște lucruri de admirat. Un aparat pentru bebelușii născuți prematur a fost cumpărat cu sprijinul alergătorilor de la Timotion și al donațiilor celor care s-au implicat.

Aparat pentru bebelușii născuți prematur

Reprezentanții Asociației Look Inside din Timișoara, cei care au achiziționat aparatul destinat bebelușilor născuți prematur, sunt impresionați: „E miraculos ce s-a întâmplat!” Aparatul a fost cumpărat de reprezentanții Look Inside din fondurile strânse din taxa de participare a celor care au susținut proiectul și din donații, fiind destinat nou-născutului prematur sau bebeluşului născut la termen cu probleme respiratorii.

„Oameni buni vă mulțumim! TIMOTION îți mulțumim! Împreună am reușit! Evenimentul acesta ne-a deschis inimile și ne-a unit brațele să ne arate încă o dată cât de mult însemnăm împreună! În numai două luni de zile am reușit să strângem împreună cu voi 60.000 lei , o sumă pentru noi aproape ireală când am început acest drum. Acum NAVA, aparatul pentru care cu toții am alergat, e în spitalul Odobescu în testare, așteaptă să finalizăm actele și plata și să între în funcțiune.. în curând zeci de copiii își vor rescrie destinul datorită faptului că NOUĂ ne-a păsat! E miraculos ce s-a întâmplat!”, transmit reprezentanții asociației Look Inside Timișoara.

Aparatul NAVA utilizează semnale electrice emise de muşchii respiratori ai bebeluşului pentru a informa ventilatorul, preluând astfel în mod natural efortul bebeluşului de a respira. Sincronizarea efortului bebeluşului cu activitatea ventilatorului poate reduce presiunea sau vătămarea plămânilor şi nivelul de fluctuaţie al dioxidului de carbon din sânge, precum şi variaţiile de sânge din creier.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

23 de minute ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

28 de minute ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

O oră ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

2 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

2 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

5 ore ago