Administratie

Schimbare de nevoie la primărie: Horticultura va face curat la sălile de sport din Timişoara, Colterm la WC-urile publice

Societatea care se ocupă de plantarea florilor şi întreţinerea spaţiilor verzi pentru o mare parte a Timişoarei va avea în vedere și curăţenia sălilor de sport administrate de municipalitate, în timp ce compania de termoficare va curăţa WC-urile publice. Măsura-surpriză urmează să fie luată ca urmare a… majorării salariului minim din domeniul construcţiilor.

Primăria Timișoara

Pe lista de vot a consilierilor locali din Timişoara la proxima şedinţă de plen va apărea şi un proiect de hotărâre prin care se modifică prestatorul de servicii pentru curăţenia din sălile de sport municipale şi de la WC-urile publice din oraş. În fapt, putem spune că se modifică o ciudăţenie cu alta. Societatea Horticultura va da cu mătura pe parchetul sportiv, iar Colterm se va ocupa ca în WC-urile publice ale oraşului să miroasă bine. Iar activitatea respectivă va fi preluată de la o altă firmă a Municipalităţii care nu prea pare să aibă de lucru cu asemenea activităţi, Drumuri Municipale.

Minunea transferului e „stimulată” de o măsură fiscală administrativă din domeniul salarizării, luată de guvern pentru a atrage muncitorii români acasă să lucreze în construcţii. Salariul minim din acest sector a fost majorat la 3.000 de lei, iar cum Drumuri Municipale are… constructori, era greu de acceptat, dar şi de justificat ca cineva care dă la mătură să ia un asemenea salariu. În consecinţă, activitatea ar urma să fie transferată spre celelalte societăţi. „La pachet” va urma şi transferul persoanelor care făceau această muncă la Drumuri Municipale, către noile societăţi.

La Complexul Sportiv Bega vor fi 5 persoane, la Sala Olimpia 6 persoane, la Sediile în care îşi desfășoară activitatea aparatul de specialitate al Primarului şi al Consiliului Local 16 persoane, iar la WC- uri publice 25 persoane.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

14 ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

14 ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

14 ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

15 ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

16 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

18 ore ago