Social

Baloane și puzzle uriaș în centrul Timișoarei de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului / FOTO

,,Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului” a fost marcată astăzi, 2 aprilie, prin acțiuni desfășurate în fața Teatrului Național Mihai Eminescu din Timișoara, în organizarea Centrului de Resurse și Asistență Educațională Speranța.

„În România sunt 11.242 copii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist (conform datele oferite de ANPCDA și ANPD), din care în județul Timiș sunt 329 (date furnizate de DGASPC Timiș), dorim să contribuim, și prin această acțiune, la dezvoltarea gradului de acceptanţă, valorizare şi incluziune socio-comunitară a acestor copii”, transmit organizatorii.

La eveniment au participat părinți ai copiilor cu tulburare din spectrul autist, părinți ai copiilor cu alte tipuri de dizabilități, copii cu TSA și alte dizabilități, terapeuți CRAE ,,Speranța”, dar și 25 de studenți care s-au oferit voluntari, veniți de la Departamentele Sociologie și Asistență Socială. Copiii au colorat o inimă albastră, pe care și-au scris numele și apoi au prins-o pe baloane cu heliu, iar împreună cu terapeuți, părinți și studenți voluntari au realizat un puzzle mare din mai multe bucăți, rezultând o imagine pe care scrie ,,AUTISM” (3m/1,5m).

Fiecare copil, după ce a colorat o inima cu albastru și apoi a pus o piesă la puzzle, a primit un balon pe care il va pune acasă la fereastra casei sale. Au fost prezenți la aveniment și Călin Dobra, președinte al Consiliului Județean Timiș, Halasz Francisc inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred…

13 minute ago

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei.…

2 ore ago

Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”

Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă…

3 ore ago

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială…

3 ore ago

Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara

Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea…

3 ore ago

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș

RETIM Ecologic Service S.A. informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari,…

5 ore ago