Sport

Peste 1500 de participanţi sunt aşteptaţi la cea de a doua ediţie a Liberty Marathon Timişoara

Începutul lunii iunie va aduce la Timişoara cea de a doua ediţie a Liberty Marathon. Concursul organizat de Universitatatea de Vest Timișoara va reuni la start peste 1.500 de participanţi, din 15 ţări, speră organizatorii.

UVT Liberty Marathon

Toţi iubitorii de mișcare şi sport sunt aşteptaţi la cea de a doua ediție a UVT Liberty Marathon, concursul care are loc pe 2 iunie. Peste 1500 de alergători din 15 țări sunt așteptați să ia parte la maratonul timișorean. Ediţia din acest an se va desfășura sub sloganul „Dare to run” și se adresează atât alergătorilor experimentați, cât și tinerilor și copiilor aflați la prima experiență de alergare în cadrul unei curse organizate. Sunt propuse atât curse pentru cei care aleargă din plăcere sau doresc să își petreacă sănătos câteva zeci de minute alături de familie, dar și pentru împătimiții de alergat. Traseele propuse de organizatori variază, de la 2 la 42 de kilometri, oferind câte o cursă pentru fiecare tip de alergător.

Ca o noutate, de la cea de-a doua ediție a UVT Liberty Marathon vor fi organizate şi o serie de conferințe care au invitați de prim-plan, personalități active în dezvoltarea personală și promovarea unei vieți sănătoase. Seria conferințelor a început deja cu cea susţinută de Andrei Roșu, primul om din lume care a finalizat circuitul „7 maratoane și 7 ultramaratoane pe cele 7 continente, câștigător al cupei mondiale de ultra-triatlon, proba de triplu Ironman, vicecampion al probei de cvintuplu Ironman și finisher al unui Deca Ironman – concurs care presupune parcurgerea a 38 kilometri de înot, 1800 kilometri de pedalat și 420 kilometri de alergare. A doua conferință, care a avut loc pe 9 aprilie, a avut-o ca invitată pe Lavinia Bratu, iar tema abordată a fost „Construiește-ți obiceiuri sănătoase și frumoase”, o dezbatere despre potențialul imens de care fiecare persoană dispune și modalitățile prin care acesta poate fi activat.

UVT Liberty Marathon este o inițiativă a Universității de Vest, o competiție adresată alergătorilor experimentați, dar și tinerilor sau copiilor aflați la prima experiență de alergare în cadrul unei competiții sportive. La prima ediție a evenimentului, au alergat peste 1200 de persoane, din peste 11 țări, iar premiile oferite au fost în valoare de 30.000 lei. Acestora li s-au alăturat 500 de susținători și peste 200 de voluntari au contribuit la buna funcționare a competiției.

Mai multe informații privind cele patru categorii de curse – copii, cros, semimaraton și maraton precum și înscrieri pentru participarea la eveniment se realizează online, pe website-ul https://libertymarathon.uvt.ro/.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

6 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

7 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

8 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

10 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

15 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

15 ore ago