Diverse

Siguranţa reţelei de distribuţie a gazelor naturale din Timişoara va fi testată cu aparate dotate cu tehnologie laser

Scăpările de gaze naturale din zona Timişoarei vor fi descoperite cu o nouă tehnologie, cu ajutorul laserului. Principalul operator din domeniul distribuţiei gazelor din zonă a anunţat că în această lună un autolaborator echipat cu tehnologia laser va ajunge la Timişoara. Delgaz Grid investeşte peste 7 milioane de lei în echipamente moderne de detectare a eventualelor scăpări de gaze naturale din reţelele de distribuţie. Echipele Delgaz Grid vor fi dotate, în acest an, cu 430 de aparate de detectare care folosesc tehnologie de vârf.

DelGaz Grid

Anul trecut compania a achiziţionat trei autolaboratoare de detectare a gazelor naturale, care au fost alocate zonelor Târgu Mureş, Iaşi şi Cluj, precum şi 21 de aparate de detectare cu tehnologie laser, investiţia totală fiind de aproape 3 milioane de lei.

„Autolaboratoarele sunt echipate cu cea mai nouă tehnologie de analiză scăpări gaz, prin spectroscopie laser. Datele furnizate de acest echipament performant sunt procesate de o aplicaţie, instalată pe laptopul autovehiculului. Aplicaţia permite corelarea instantanee a datelor furnizate de echipament cu o hartă a zonei de lucru. La finalul zilei se obţine un raport, cu înregistrarea automată a traseului, pe care s-a deplasat autolaboratorul şi marcarea exactă a tuturor scăpărilor de gaze naturale, identificate prin coordonate GPS. În baza acestor informaţii, se planifică activitatea de mentenanţă a sistemului de distribuţie. Autolaboratorul are viteza de deplasare în lucru de 15-25 km pe oră şi o rază de acţiune de 8 metri (4 metri stânga/dreapta faţă de axul maşinii)”, au anunţat reprezentanţii companiei.

În acest an, suma totală, investită în achiziţia autolaboratoarelor şi aparaturii de detectare, va depăşi 7 milioane de lei, 2 noi autolaboratoare vor ajunge la Timişoara şi Sibiu. Totodată, echipele specializate ale companiei vor fi dotate cu 430 de aparate noi, de detectare a gazelor naturale, la distanţă, în medii explozive, la instalaţiile de utilizare, precum şi cu aparate de detectare a monoxidului de carbon şi a biogazului. La acestea se adaugă 130 de ansambluri, formate  din aplicaţii şi accesorii de detectare, pentru aparatele de detectare.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

12 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

13 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

19 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

21 de ore ago