Politica

Deputatul PNL de Timiş, Marilen Pirtea, avertizează: Economia românească reduce din turaţie

Situaţia economiei româneşti nu e una chiar fericită, iar organismele europene avertizează asupra pericolelor, a sesizat Marilen Pirtea, deputat PNL de Timiş. Ultimul anunţ al Comisiei Europene demonstrează previziunile nerealiste ale actualului guvern, mai spune vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

Marilen Pirtea

„După ce FMI a avertizat, acum o lună, asupra atenuării semnificative a ritmului de creștere a economiei noastre pentru 2019, ieri a venit rândul Comisiei Europene să previzioneze reducerea prognozei de creștere a PIB-ului României pe acest an, de la 3,8% la 3,3%. Noua estimare a Comisiei Europene, care arată o ajustare negativă, reconfirmă prognoza nerealistă a Guvernului, cu implicații puternice asupra economiei românești și mai ales asupra percepțiilor investitorilor”, a anunţat deputatul liberal Marilen Pirtea, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Toate aceste estimări legate de PIB arată dorinţa guvernanţilor de a menține artificial estimarea privind creşterea economiei în acest an, chiar la o iluzorie cotă 5,5%, mai subliniază deputatul liberal.

„Semnele că economia încetinește au devenit foarte vizibile, dar nu determină reacții ale oficialilor guvernului de la București, care ocolesc acest subiect deosebit de sensibil. Cauzele încetinirii ritmului de creștere nu sunt exogene, influențate de presupuse turbulențe în economia internațională, ci sunt o consecință a greșelilor din deciziile de politică economică a guvernului, așa cum este și OUG 114, spre exemplu. Fără să abordeze public subiectul evoluției PIB pe acest an, guvernanții PSD-ALDE evită cu totul să facă referiri și să explice cercul vicios economic în care au intrat, împingând populist către contribuabili noi motive pentru amplificarea freneziei consumului cu orice preț, care ne-a adus la cea mai mare rată a inflației din UE”, adaugă vicepreședintele Camerei Deputaților.

Cum se va termina această evoluţie sub aşteptări a economiei? „Nu poate fi departe ziua în care nevoile de împrumuturi ale guvernului nu își vor mai găsi finanțatori la dobânzi în marje normale, ale pieței europene”, conchide vicepreședintele Camerei Deputaților.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

4 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

5 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

5 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

7 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

8 ore ago