Sănătate

Dezbatere despre ultimele tendințe în reumatologie, la Timișoara

După 20 de ani, la Timișoara se va organiza un congres de reumatologie. Specialiști din toată țara sunt prezenți în urbea de pe Bega pentru a dezbate probleme importante din acest domeniu.

La simpozionul de reumatologie care are loc vineri, 24 mai și sămbătă, 25 mai, participă 150 de reumatologi din întreaga țară. Congresul are loc la Hotel Timișoara, vineri, de la ora 15.00 și sâmbătă, de la ora 9.00, iar tema principală este „Conect – abordarea holistică a pacientului reumatic”. Sunt prezenți la acest congres doctori reumatologi, dar și specialiști din domeniul medicinei interne, medicină de recuperare și psihiatrie.

„Tratăm pacienți reumatici cu boli cronice incurabile, cum ar fi artrită reumatoidă, boala artrozică, o patologie foarte răspândită, în mare măsură subdiagnosticată în România. Sunt pacienți care sunt duagnosticați după 10-15 ani. La acest eveniment se va vorbi despre metode noi de diagnostic ecografic, RMN, ecografie musculoscheletală și se va vorbi și despre reumatologie intervențională – un trend în reumatologia mondială, intervențiile ghidate ecografic. Va avea loc și un training pemtru ecografie intervențională și o abordare multidisciplinară în patologii de graniță între reumatologie și psihiatrie – fibromialgiei i se va dedica o sesiune specială”, a spus doctor Claudiu Avram, medic primar reumatolog, unul dintre organizatorii evenimentului.

În cea de-a doua zi a evenimentului, ziua de sâmbătă, la acest simpozion vor fi prezentate abordări practice ale pacientului reumatic cu scenarii clinice detaliate, modalități de tratament și de intervenție. Vor prezenta specialiști din toată țara – 80 la sută din participanții la simpozion sunt din țară, iar 20.00 la sută sunt de la nivel local. Sunt mulți reumatologi care vin pentru prima dată în Timișoara la un eveniment științific în domeniul reumatologiei.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

36 de minute ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

2 ore ago

UPT continuă să inoveze şi în domeniul cultural: vouchere speciale pentru studenţi

UPT nu înseamnă doar învăţământ de calitate, dimensiunea institului cu o istorie de peste 100…

2 ore ago

Timișoara merită un festival muzical de top

Un domeniu în care am rămas din nou în urmă față de alte județe este…

2 ore ago

Sfârşit tragic pentru bărbat de 73 de ani, care s-a aruncat de la etajul 10

Momente teribile luni dimineaţa în  jurul orei 10.30, la un bloc de pe Take Ionescu.…

3 ore ago