Sport

Finala pentru locul 5! Cu o surpriză pentru cine vine la sală

SCM Timişoara joacă ultimele partide din sezonul 2018/2019 în compania formației BCM U FC Argeș Pitești. Este vorba despre o serie două din trei” pentru stabilirea formației care va încheia sezonul pe locul al cincilea.

SCM Timișoara

Primul meci are loc joi, 23 mai, de la ora 12.00, la sala Constantin Jude”. Cele două grupări s-au înfruntat de-a lungul campionatului de patru ori, de câte două ori în sezonul regular și în Top 6. Ele și-au împărțit victoriile, neexistând nici un success în deplasare. De altfel, coșaverajul direct din aceste partide avea să facă diferența dintre Timișoara – locul V și Pitești –  locul VI, la finalul Grupei Roșii (Top 6).

5. Timișoara  24  10  14  1977-2031  34 puncte

6. Pitești        24  10  14  2020-2080  34 puncte

Partide dintre alb-violeții bănățeni și cei argeșeni au oferit multe puncte marcate. La 19 octombrie 2018, în Trivale, a fost 96-91, în etapa a III-a, deși ai noștri au condus bună parte din meci. Trupa de pe Bega și-a luat revanșa la 17 decembrie (etapa X), 99-83, la doar al doilea meci ca principal” a lui Cristian Bota, care fusese instalat cu zece zile înainte.

În faza a doua, Piteștiul a câștigat la limită (etapa a IV-a), la 11 februarie, 86-85, cu echipa noastră marcând un coș care ar fi putut fi al victoriei, dar aruncarea a plecat la câteva zecimi de secundă după sirena de final. În penultima rundă din Top 6, la 1 aprilie 2019 s-a jucat meciul decisiv pentru ocuparea locului al cincilea înaintea fazei eliminatorii și a fost din nou vorba despre un succes la 16 puncte diferență pentru gruparea noastră.

Astfel, cu un coșaveraj direct de 375-349, Pesakovic&Co. au încheiat înaintea trupei la care evoluează foștii noștri jucători Mladen Jeremic și Tudor Gheorghe.

Tot joi, la la sala Constantin Jude”, legendara echipă de baschet Harlem Globetrotters va oferi un meci-spectacol. Fondată în 1926, în Chicago, Illinois, cu 20 de ani înaintea fondării Ligii Naţionale de Baschet American (NBA), Harlem a jucat peste 26.000 de meciuri-show, în 123 de țări. Primii 20 de suporteri care vor ajunge la meciul Leilor cu BCM U Pitești de mâine, vor primi câte o invitație la spectacolul Harlem Globetrotters.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago