Politica

În plină campanie electorală pentru alegerile europarlamentare, PSD refuzat de Europa

În timp ce marii lideri europeni sunt la Sibiu, la Summit-ul informal al Consiliului European, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, se află la Iaşi unde organizează un miting controversat, iar premierul Viorica Dăncilă se plimbă prin Transilvania. Niciun lider PSD n-a fost invitat la discuţii cu (încă) partenerii lor socialişti din Europa.

Înainte de ședința Consiliului European de la Sibiu, liderii PPE și PES au în mod tradițional întâlniri pentru a se pune de acord în privința punctelor de interes de pe agenda Consiliului. Socialiştii s-au întâlnit de la ora 10,00, la discuţii fiind prezent şi Frans Timmermans, candidatul socialist pentru șefia Comisiei Europene, arată G4Media. La întâlnire n-a fost prezent însă niciun oficial român. Potrivit Digi24.ro, Viorica Dăncilă a sperat până în ultimul moment că va fi invitată, cel puţin la întâlniri bilateral sau discuţii neoficiale. Tocmai de aceea, Dăncilă a petrecut noaptea de miercuri spre joi în apropierea Sibiului, într-un hotel din Alba ulia. În zadar, fiindcă nimeni n-a invitat-a la nicio discuţie. Tot Digi 24.ro anunţă că pentru șeful Guvernului României s-a încercat și obținerea unei întâlniri bilaterale cu unul dintre premierii din grupul Vișegrad, dar nici acest lucru nu s-a concretizat.
Astfel că, în loc să ajungă la Sibiu, Dăncilă a plecat joi spre Cluj, pentrtu ca vineră să meargă în vestul ţării, la Arad şi Timişoara. În schimb, Liviu Dragnea se află în Moldova, acolo unde liderii PSD organizează un miting electoral. Potrivit presei locale, oameni sunt luaţi cu arcanul din toate satele Moldovei pentru a-l răzbuna pe Dragnea, huiduit la ultima vizită la Iaşi. De menţionat că la miting şi-au anunţat prezenţa şi câteva mii de protestatari anti-PSD.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago