Sport

O echipă din Timiş încearcă să scrie istorie în fotbalul feminin

În ultima etapă a sezonului regulat, ACS Fortuna Becicherecu Mic a învins echipa CSȘ Târgoviște cu scorul de 5-0 pe teren propriu. Pentru că Vasas Femina a pierdut în deplasarea de la Galați cu scorul de 4-0, Fortuna a revnit pe locul 2, iar Prundu Bârgăului a prins in extremis locul 3, ultimul de play-off.

ACS Fortuna Becicherecu Mic

După înfrângerea de duminică de la Odorheiu Secuiesc era important ca echipa să nu pice psihic. Jucătoarele s-au mobilizat, dându-și seama că doar de ele depinde prezența în play-off. Astfel, au făcut un meci bun în fața echipei CSȘ Târgoviște, una foarte tânără, cu multe junioare de perspectivă. Controlând meciul de la un capăt la celălalt, Fortuna Becicherecu Mic a intrat la pauză cu un avantaj de două goluri, ambele marcate de Alexandra Lunca. A urmat o dublă și pentru Cosmina Roșu la scurt timp de la revenirea de la cabine, iar în ultimul minut de joc Bianca Ienovan a stabilit scorul final, 5-0.

După rezultatele din etapa 18 a Ligii I, în play-off intră U” Olimpia Cluj, Fortuna Becicherecu Mic și Heniu Prundu Bârgăului. Trupa bănăţeană începe play-off-ul duminică pe teren propriu contra Heniu Prundu Bârgăului, de la ora 11.00 pe Stadionul Comunal din Becicherecu Mic. De menţionat că în play-off se intră cu punctele obţinute în sezonul regulat, dar înjumătăţite. Aşadar, Olimpia este principala favorită, dar Fortuna are şanse mari să prindă argintul, în al doilea sezon de fotbal în elită.

„Suntem bucuroși pentru că prezența în play-off este o încununare a parcursului bun din acest sezon, alături de prezența în semifinalele Cupei României”, este mesajul conducerii clubului.

Fortuna a devenit în acest an prima echipă care a învins Olimpia Cluj, campioana ultimelor ediţii de campionat chiar pe terenul grupării ardelene.

Liga I, play-off

 

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago