Politica

Nimic nou sub soare. Nicolae Robu, despre rezultatele de la europarlamentare: „Nu am nicio vină, nici vorbă!”

Nicolae Robu nu e vinovat absolut deloc de rezultatul obţinut de PNL în Timiş sau Timişoara. El afirmă că, la nivelul judeţului, PNL Timiş a fost peste media naţională. De vină pentru că nu a fost obţinut un scor mai bun este „fenomenul USR PLUS”, mai arată preşedintele PNL Timiş

PNL a ieşit bine la alegerile europarlamentare, consideră Robu, spunând că partidul a fost chiar peste media naţională la aceste alegeri. Un lucr valabil la nivel judeţean, situaţia fiind însă total diferită la Timişoara, unde Alianţia USR Plus a zdrobit concurenţa. „Nu am luat sub media pe ţară, în Timiş vorbind. La Timişoara am luat cât au luat toate oraşele mari. Nu intru în astfel de discuţii, aş jigni. Am fost eu candidat? A fost Boc candidat? Am prezentat public rezultatele în alte oraşe. Este real s-a întâmplat, este fenomenul USR Plus, care nu are nicio legătură cu persoanele aflate la conducerea partidului nostru. Este o tendinţă peste tot, s-a întâmplat şi în străinătate, semnalele erau clare în această direcţie”, a declarat Robu.

Deşi acum vorbeşte de “semnale clare”, cu o săptămână în urmă Robu spunea sigur pe el că PNL va câştiga detaşat şi Timişul şi Timişoara. El spune acum că oricât de mult ar fi insistat el să transmită asupra partidului din popularitatea imensă de care se bucură, nu a reuşit. Iar în sprijinul său el a prezentat situaţia de la alegerile locale, acolo unde el ar fi câştigat detaşat, dar partidul său nu a adunat atâtea voturi. Robu a vorbit despre cetăţeni de pe stradă care vin la el şi spun că îl votează ca primar pentru calităţile şi acţiunile sale, dar nu şi partidul din care face parte.

„La alegerile locale am câştigat detaşat, cu două ori şi jumătate peste următorul candidat. Vi se pare ieşit din comun că s-a întâmplat în cele mai mari oraşe? E un fenomen ce s-a întâmplat la aceste alegeri. Nu îmi spuneţi dumeavoastră cum să fac eu campanie. Orice primar în funcţie încearcă să transfere pe partid popularitatea. Niciodată nu se reuşeşte de către nimeni. Eu am câştigat cu 53%, PNL a luat 25%. Nu e limpede? Nu candidează primarii la aceste alegeri. Ei fac tot ce pot să transfere din popularitatea lor pe partide, dar nu reuşesc. Am fost oprit pe stradă de un taximetrist şi îmi spunea: domnule primar eu vă votez, că nu staţi în birou, dar vă spun clar că am votat cu USR. E opţiunea cetăţenilor, eu înţeleg că e un fenomen, lupta pentru întâietate se dă între PNL şi PSD, aşa am spus, cei de la USR Plus s-au supărat. Nu a fost desconsiderare, principalul nostru obiectiv era să punem punct întâietăţii PSD. Lupta cu USR nu era principalul obiectiv al luptei noastre electorale. Ei nu şi-au conturat o ideologie clară, dar eu consider că electoratul lor este de dreapta. Îndemnul la ponderare e unul logic, raţional. M-a deranjat că nu am văzut critici la adresa PSD, ci doar la adresa noastră. Noi trebuie să vedem ca adversar PSD. Noi trebuie să fim respectuşi unii cu alţii, că voinţa poporului va fi să colaborăm. Va fi greu să o faci, cu cineva căruia îi arunci cuvinte grele. Eu sunt un tip reactiv. Nu atac dar reacţionez când sunt lovit”, a mai spus Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Domionic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

49 de minute ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

3 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

3 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

4 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

4 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

4 ore ago