Invatamant

Zeci de lucrări științifice și peste o sută de specialiști de pe cinci continente diferite, în cadrul unui simpozion la UPT

Zeci de lucrări științifice vor fi prezentate în cadrul unei manifestări de anvergură internațională organizată la Universitatea Politehnica Timișoara. Vor fi prezenți peste o sută de specialiști din 20 de țări, de pe cinci continente diferite.

Simpozion internațional la UPT

SACI 2019 (Symposium on Applied Computational Intelligence) va avea loc în perioada 29 – 31 mai 2019 la Facultatea de Automatică și Calculatoare de la UPT. Simpozionul aflat la cea de-a XIII-a ediție este organizat în comun de Universitatea Politehnica Timișoara și Obuda University Budapesta. Deschiderea festivă va avea loc miercuri, 29 mai 2019, în amfiteatrul A101 al Facultății de Automatică și Calculatoare.

În total, vor fi prezentate 68 de lucrări științifice din 20 de țări din Europa, America de Nord, America de Sud, Asia și Africa. Vor fi 16 sesiuni, iar patru dintre ele plenare, susținute de profesori de prestigiu din SUA, Coreea de Sud, Serbia și Ungaria.

Simpozionul SACI 2019 este inclus în programul manifestărilor științifice ale prestigiosului Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) din SUA și se desfășoară sub egida unui grup important de societăți și asociații: IEEE Chapter of Systems, Man, and Cybernetics Society, Romania, IEEE Romania Section, Secția de Știința și Tehnologia Informației a Academiei Române, Academia de Științe Tehnice din România, Filiala Timișoara a Academiei Române, societăți profesionale din Europa. Simpozionul SACI 2019 este cosponsorizat tehnic de IEEE Systems, Man, and Cybernetics Society.

Simpozionul face parte din manifestările științifice desfășurate în cadrul „Zilelor Academice Timișene”, organizate în cea de a doua jumătate a lunii mai, bienal, de Filiala Timișoara a Academiei Romane, prin colaborare și implicare a mediului academic, cultural și științific din arealul timișean.

Share
Published by
Dan Oancia

Recent Posts

Presiune redusă la apă miercuri în Freidorf şi Dâmboviţa. La Liebling se ia apa câteva zile

Miercuri, 8 mai, între orele 00-21 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

1 minut ago

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

18 minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

13 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

13 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

20 de ore ago