Administratie

Zona Kiriac nu se lasă şi vrea explicaţii în problema garajelor. Robu primeşte votul cetăţenesc pe Facebook / FOTO

În timp ce primarul Nicolae Robu caută aprobarea concetăţenilor săi pentru demolarea garajelor din oraş, cei mai înverşunaţi opozanţi ai modului în care edilul se ocupă de problemă sunt din nou supăraţi. Vorbim despre locuitorii zonei Kiriac, care acuză primăria că după ce nu i-a ascultat şi a demolat garajele din zona lor, a lăsat dezastru şi dărâmături în urmă şi că nu se ţine de planul pe care l-a promis.

S-au văzut cu garajele demolate şi fără posibilitatea să deţină locuri de parcare garantate cu barieră, iar acum protestează împotriva primăriei pentru că nu a curăţat după garajele fără de care au rămas. Sunt locuitorii zonei Kiriac din Timişoara. Ei nu se lasă şi protestează din nou împotriva municipalităţii. Acum, acuză faptul că primarul Nicolae Robu a demolat vechile construcţi și nu a continuat investiția conform planului anunțat. Garajele au dispărut, în urma lor a rămas o grămadă de moloz, iar oamenii nu au fost consultaţi sau informaţi asupra unei soluţii pentru reamenajarea parcării. Mai mult, oamenii îl acuză pe primar că ar fi prezentat totuşi nişte planşe, dar nu celor care au trimis solicitări primăriei, ci unor persoane care treceau doar întâmplător pe stradă, în acea zonă!

„A demarat acțiunea de demolare a garajelor din oraşul Timisoara fără a consulta locatarii din zonă cu privire la soluția tehnică adecvată situației reale în ceea ce privește numărul de parcări si numărul real de autoturisme; Prezentarea unei planşe cu parcare, de către primar, în dimineața zilei de 08.05.2019, persoanelor care treceau ocazional pe  stradă; Nu există un proiect sau o simulare de parcare, care să satisfacă cu adevarat nevoile locatarilor; Locatarii din zonă, nu au avut un cuvânt de spus în alegerea variantei de parcare ce se va realiza, deși s-au depus solicitari pe bază de semnătură a membrilor asociatiilor de propietari și comitetul de initiativă, în acest sens; Nu s-a primit nicio informare scrisaă cu privire la soluția tehnică adoptata de primar; Parcarea moderna promisă a rămas la stadiul de moloz nivelat”, se arată în protestul semnat de un comitet de acţiune format din mai mulţi cetăţeni din acea parte a oraşului.

Acest comitet cere insistent primarului să amenajeze în zonă o parcare cu două niveluri, pentru că soluţia propusă nu oferă decât 38 de locuri de parcare faţă de 37 de garaje devenite istorie. Oamenii mai cer să ştie şi ce firmă se va ocupa de lucrările de amenajare, chiar şi cine se va ocupa de întreţinerea acesteia şi când va fi finalizată locaţia.

Cu sondajul pe Facebook, Robu primeşte aprobarea publicului

Până când se va înţelege cu proprietarii de pe Kiriac, Nicolae Robu continuă să ceară sprijin public pentru acţiunile sale. Luni s-a încheiat un nou sondaj, referitor chiar la ceea ce el numeşte „garajiada”. Cu 3200 de participanţi, sondajul a obţinut aprobarea pentru continuare din partea a 2900 de cetăţeni, pentru continuarea dărâmării garajelor, împotrivă votând 255 de cetăţeni.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

31 de minute ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

O oră ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

O oră ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

O oră ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

2 ore ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

2 ore ago