Zona Kiriac nu se lasă şi vrea explicaţii în problema garajelor. Robu primeşte votul cetăţenesc pe Facebook / FOTO

În timp ce primarul Nicolae Robu caută aprobarea concetăţenilor săi pentru demolarea garajelor din oraş, cei mai înverşunaţi opozanţi ai modului în care edilul se ocupă de problemă sunt din nou supăraţi. Vorbim despre locuitorii zonei Kiriac, care acuză primăria că după ce nu i-a ascultat şi a demolat garajele din zona lor, a lăsat dezastru şi dărâmături în urmă şi că nu se ţine de planul pe care l-a promis.

S-au văzut cu garajele demolate şi fără posibilitatea să deţină locuri de parcare garantate cu barieră, iar acum protestează împotriva primăriei pentru că nu a curăţat după garajele fără de care au rămas. Sunt locuitorii zonei Kiriac din Timişoara. Ei nu se lasă şi protestează din nou împotriva municipalităţii. Acum, acuză faptul că primarul Nicolae Robu a demolat vechile construcţi și nu a continuat investiția conform planului anunțat. Garajele au dispărut, în urma lor a rămas o grămadă de moloz, iar oamenii nu au fost consultaţi sau informaţi asupra unei soluţii pentru reamenajarea parcării. Mai mult, oamenii îl acuză pe primar că ar fi prezentat totuşi nişte planşe, dar nu celor care au trimis solicitări primăriei, ci unor persoane care treceau doar întâmplător pe stradă, în acea zonă!

„A demarat acțiunea de demolare a garajelor din oraşul Timisoara fără a consulta locatarii din zonă cu privire la soluția tehnică adecvată situației reale în ceea ce privește numărul de parcări si numărul real de autoturisme; Prezentarea unei planşe cu parcare, de către primar, în dimineața zilei de 08.05.2019, persoanelor care treceau ocazional pe  stradă; Nu există un proiect sau o simulare de parcare, care să satisfacă cu adevarat nevoile locatarilor; Locatarii din zonă, nu au avut un cuvânt de spus în alegerea variantei de parcare ce se va realiza, deși s-au depus solicitari pe bază de semnătură a membrilor asociatiilor de propietari și comitetul de initiativă, în acest sens; Nu s-a primit nicio informare scrisaă cu privire la soluția tehnică adoptata de primar; Parcarea moderna promisă a rămas la stadiul de moloz nivelat”, se arată în protestul semnat de un comitet de acţiune format din mai mulţi cetăţeni din acea parte a oraşului.

We cannot display this galleryAcest comitet cere insistent primarului să amenajeze în zonă o parcare cu două niveluri, pentru că soluţia propusă nu oferă decât 38 de locuri de parcare faţă de 37 de garaje devenite istorie. Oamenii mai cer să ştie şi ce firmă se va ocupa de lucrările de amenajare, chiar şi cine se va ocupa de întreţinerea acesteia şi când va fi finalizată locaţia.

Cu sondajul pe Facebook, Robu primeşte aprobarea publicului

Până când se va înţelege cu proprietarii de pe Kiriac, Nicolae Robu continuă să ceară sprijin public pentru acţiunile sale. Luni s-a încheiat un nou sondaj, referitor chiar la ceea ce el numeşte „garajiada”. Cu 3200 de participanţi, sondajul a obţinut aprobarea pentru continuare din partea a 2900 de cetăţeni, pentru continuarea dărâmării garajelor, împotrivă votând 255 de cetăţeni.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

aeroportul-timisoara-stuttgard

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Paul Stanescu, Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu, Alfred Simonis

Sorin Grindeanu îşi amână din nou intrarea oficială în Partidul Social Democrat

Săptămânal apare alături de foştii săi colegi politici, îşi arată sprijinul pentru PSD, dar Sorin Grindeanu nu semnează încă adeziunea pentru revenirea oficială în cadrul formaţiunii. Nu a făcut-o nici duminică, atunci când în cadrul conferinţei judeţene a PSD Timiş a primit un astfel de formular de la proaspăt numitul preşedinte, Alfred Simonis, da nu a semnat hârtia.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sorin Grindeanu îşi amână din nou intrarea oficială în Partidul Social Democrat
CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

Iulius Town

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Distracţie pentru toată lumea, în acest weekend, la Iulius Town

Cel mai important centru comercial din Timişoara îşi aşteaptă clienţii cu oferte de distracţie pe placul tuturor. În acest weekend prelungit, Iulius Town își întâmpină clienții cu târguri tematice, sesiuni prelungite de shopping și concursuri la patinoar, dar și ateliere de creație pentru prichindei. De vineri până duminică inclusiv, în perioada 24 – 26 ianuarie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Distracţie pentru toată lumea, în acest weekend, la Iulius Town

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Ministerul Sănătății a primit alerte de posibilă infectare cu coronavirus în Timișoara și în alte orașe. Acestea au fost infirmate. De asemenea, reprezentanții ministerului transmit că în cazul instrumentiștilor Filarmonicii Banatul din Timișoara, care s-au întors recent dintr-un turneu în China, nu există suspiciuni de pneumonie cu noul coronavirus până în acest moment.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ministerul Sănătății infirmă alertele de posibilă infectare cu gripa din China în Timișoara, Cluj, Constanța și București
Săptămânal apare alături de foştii săi colegi politici, îşi arată sprijinul pentru PSD, dar Sorin Grindeanu nu semnează încă adeziunea pentru revenirea oficială în cadrul formaţiunii. Nu a făcut-o nici duminică, atunci când în cadrul conferinţei judeţene a PSD Timiş a primit un astfel de formular de la proaspăt numitul preşedinte, Alfred Simonis, da nu a semnat hârtia.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sorin Grindeanu îşi amână din nou intrarea oficială în Partidul Social Democrat
Primăria Timişoara mai încearcă o dată, a patra oară şi la şase ani de la lansarea ideii, să găsească o firmă dispusă să construiască două străzi, între blocuri, locaţia viitorului campus Lenau şi Penitenciarul Popa Şapcă. Iar pentru a atrage măcar interesul, aleşii locali au decis să adauge aproape o jumătate de milion de euro...
Citeşte tot articolul Citeste articolul După şase ani de încercări se caută din nou constructor pentru două străzi noi din zona Popa Şapcă
Top