Politica

Alina Gorghiu, senator PNL de Timiş: PSD şi ALDE practică un teatru politic

Partidul Naţional Liberal nu e de acord cu organizarea separată a unui referendum pentru modificarea Constituţiei, dar crede că o asemenea consultare populară s-ar potrivi de minune, organizată deodată cu alegerile prezidenţiale. Senatorul PNL de Timiş, Alina Gorghiu somează PSD să voteze toate modificările legislative cerute de Comisia de la Venezia, MCV, GRECO.

Alina Gorghiu

PSD trebuie să-şi precizeze rapid poziţia asupra pactului propus de preşedintele Klaus Iohannis, care propune eliminarea discursului antieuropean promovat de partidul de la guvernare pe perioada conduceri asigurate de Liviu Dragnea, spune senatorul Alina Gorghiu.

„PNL a fost primul partid care a anunţat că va semna acordul politic propus de Preşedintele României, Klaus Iohannis, care propune rezolvarea situaţiei din România şi eliminarea discursului antieuropean al PSD, poziţie care va trebui clar stabilită, mai ales că cele două partide (n.r. PSD şi ALDE) au fost aspru sancţionate. Dragnea nu a fost singurul care a practicat acest discurs. Chiar dacă el a ieşit din poza de familie a PSD, au rămas acolo toţi cei care i-au ţinut isonul. Acordul propus de preşedinte este absolut necesar pentru România şi, astfel, putem asuma rezultatul votului din 27 mai. (…) Cer PSD şi ALDE să anunţe dacă aderă la pactul politic, domniile lor practică un teatru politic, venind cu o propunere de completare a pactului cu şapte puncte, o propunere otrăvită, nimic constructiv, care să arate că PSD a înţeles ceva de alegeri”, spune Gorghiu.

Politicianul ales pe listele din Timiş susţine că România trebuie să respecte toate cerinţele lansate de Comisia de la Veneţia, GRECO, respectiv prevederile din MCV.

„Cer PSD ca săptămâna viitoare, pentru că nu mai avem prea mult timp la dispoziţie în această sesiune legislativă, să treacă pe ordinea de zi a parlamentului şi să voteze alături de PNL toate proiectele care presupun implementarea îndrumărilor Comisiei de la Veneţia, absolut orice act pe care opoziţia l-a depus pentru restabilirea justiţiei. Este un gest de minim bun simţ pe care PNL îl cere. Trebuie să dezbatem modificarea constituţiei şi nu pot să concep ca discuţiile să fie conduse de cineva de la PSD”, a mai spus senatorul de Timiş.

Marea problemă pentru Alina Gorghiu este momentul în care va avea loc un referendum pentru modificarea Constituţiei. Ea nu vrea un asemenea plebiscit în vară, dar crede că e ideal ca acesta să fie pus în operă chiar la alegerile prezidenţiale, desigur dorinţa fiind una total dezinteresată, chiar şi financiar, susţinând că nu e bine să chemi poporul să îşi spună părerea în fiecare lună.

„Mi se pare o sfidare ca PSD să lansese o cerere de organizare a referendumului în luna august, categoric Constituţia trebuie modificată, proiectul de modificare a acesteia trebuie supus la un referendum care să aibă loc odată cu alegerile prezidenţiale. Nu e bine ca în fiecare lună să ai referendum să chemi electoratul la urne când îţi mai vine ceva în minte”, a mai susţinut Gorghiu.

Tototadă, reprezentanta liberalilor crede că modificarea ar trebui să includă doar cele două lucruri votate de români la referendumul din mai, iar orice altă modificare trebuie supusă dezbaterii publice.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago