Economic

Conferința proiectului de Cooperare Transfrontalieră „Creșterea mobilității prin dezvoltare rutieră în Banat“

Miercuri, în data de 29 mai, la restaurantul „Belavila“ din Kikinda, a fost organizată Conferința privind proiectul de Cooperare Transfrontalieră cu denumirea „Creșterea mobilității prin dezvoltare rutieră în Banat“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“), din cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Interreg IPA România – Serbia. Valoarea totală a proiectului este de 1.813.477,53 euro, din care 1.541.455,89 euro fiind finanțat din fonduri IPA. Scopul comun este de a contribui la o mai bună conectivitate/integrare în zonele de frontieră, prin îmbunătățirea standardelor de calitate în domeniul serviciilor de transport și de mobilitate publice.

Conferința proiectului de Cooperare Transfrontalieră „Creșterea mobilității prin dezvoltare rutieră în Banat“

Conferința a reunit reprezentanți ai diferitelor sectoare, informându-i cu privire la rezultatele proiectului, potențialul administrațiilor locale și viitoarele posibilități de cooperare economică în regiunea de graniță România – Serbia. La Conferință s-au adresat celor prezenți reprezentanții partenerilor de proiect: Pavle Markov – Primarul Orașului Kikinda, Biljana Vuksanović – Director Executiv al Întreprinderii Publice „Drumuri ale Serbiei“, Darius-Adrian Postelnicu – Primarul Orașului Jimbolia, Irena Živković – Director al Centrului Regional pentru Dezvoltare Socio-Economică – Banat, precum și distinșii oaspeți Dr. Štefan Imre – Consilier Economic la Ambasada României în Republica Serbia și Vasilija Stanić de la Ministerul Integrării Europene. În cadrul secțiunii de dezbateri „Viitoarele perspective pentru cooperare economică în regiunea de graniță România – Serbia”, și-au expus opiniile reprezentanții comunității academice din România și Serbia – Conf. Univ. Dr. Ciprian Costescu de la Universitatea Politehnica Timișoara și Dr. Dejan Molnar de la Facultatea de Economie din Belgrad, în timp ce reprezentanții Municipalității Orașului Kikinda și ai Primăriei Jimbolia și-au prezentat potențialul economic.

În discursul susținut, primarul Darius-Adrian Postelnicu a evidențiat importanța deosebită a proiectului pentru asigurarea unor condiții mai bune de trai în zona transfrontalieră. De asemenea, Roxana Zaberca,  asistent transfrontalier de proiect din partea Orașului Jimbolia, a vorbit despre contribuția proiectului la îmbunătățirea standardelor de calitate în serviciile de transport public și în structurile de cooperare transfrontalieră.

În cadrul Conferinței au fost prevăzute întâlniri de afaceri axate pe conectarea sectorului de afaceri pe ambele părți ale frontierei și introducerea de noi posibilități și soluții oferite de proiect, ceea ce a reprezentat o ocazie de cunoaștere a reprezentanților economiei și de familiarizare și creare a unor contacte de afaceri.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

29 de minute ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

32 de minute ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

O oră ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

O oră ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

O oră ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

2 ore ago