Administratie

Podul de pe Eroilor e puţin rămas în urmă, iar drumul de legătură cu strada Gării încă inexistent

Cei de la Elba se lasă greu înduplecaţi să accepte contruirea unui nou drum, care să lege podul de pe Eroilor, de strada Gării, spune Nicolae Robu. Discuţiile continuă, cu amenințarea de a nu se emite avizul de oportunitate, în timp ce şi investiţia de la pod e cam rămasă în urmă.

Podul Eroilor

Nu merge bine nici lucrarea de la podul Eroilor, dar sunt speranţe ca aceasta să se termine în luna septembrie, spune primarul Timişoarei. Dacă la podul Dragalina sporul e maxim, consideră edilul-şef, la Eroilor sunt puţin rămase în urmă. El vorbeşte în continuare de noi poduri nu despre extinderea celui existent.

„La Eroilor tehnologia e alta, extensia e redusă, dar şi acolo sunt două poduri noi. Sunt mai rămase în urmă, e o mai mare dependenţă de condiţiile meteo. Sperăm că tot în septembrie se va termina”, spune Robu. 

Acele multe poduri „noi” de la Eroilor nu vor avea niciun sens dacă nu vor fi însoţite de deschiderea circulaţiei pe celebrul deja drum care ar traversa curtea fostei fabrici Elba, care va face legătura cu strada Gării. Întrebat dacă problema a fost rezolvată, primarul a spus că nu, dar că sunt în continuare discuţii. Ei nu vor beneficia de un statut special faţă de alte investiţii mari din Timişoara şi vor trebui să ofere şi oraşului ceva, la fel cum au făcut toţi cei care au realizat proiecte asemănătoare cu cel gândit pentru zona Elba, insistă Robu.

„Pentru strada de la Elba au mai fost discuţii, nu am avut personal, dar sunt discuţii. Le-am explicat că prin avizul de oportunitate  al Planului Urbanistic Zonal vor avea obligaţia să predea şi să amenajeze un asemenea drum. Acesta va fi la patru benzi, va avea trotuare, piste de biciclete. Nu s-a ajuns la emiterea avizului, dar pe ideea asta se  merge. Noi îi sprijinim, dar nu putem face excepţii, va trebui să le aplicăm aceiaşi conduită ca şi pentru toţi restul investitorilor. Cerem tuturor să facă asemenea investiţii, bune şi pentru ei şi pentru noi”, a declarat Robu. 

El a insistat că investiţia va fi realizată de cel care va realiza noul proiect imobiliar de la Elba, la fel cum cei de la Shopping City au făcut sens giratoriu nou, Isho un nou drum conectat la inelul 2, respectiv cei de la Iulius Town pasajul rutier subteran. 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

11 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

14 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

14 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

15 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

15 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

15 ore ago