Administratie

Poliţiştii locali secreţi au descurajat aruncarea gunoaielor pe stradă. Firma de salubritate stradală, lăudată de cetăţeni

Un singur cetăţean a picat în plasa armatei secrete de agenţi de la Poliţia Locală Timişoara care veghează în civil găsirea cetăţenilor răi care aruncă gunoaie în gropi clandestine pe stradă. Influenţa anunţului că poliţiştii în civil caută asemenea contravenienţi s-a răspândit repede şi oamenii au devenit civilizaţi, spune Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Poliţiştii locali secreţi au descurajat aruncarea gunoaielor pe stradă

El s-a lăudat că a reuşit să uimească cetăţenii din mai multe cartiere ale oraşului după ce firma de salubritate stradală, Brantner, s-a apucat de măturat şi curăţat zonele de lângă borduri, ceea ce nu s-ar fi făcut de 30 de ani,

„Am demarat campania de curăţare pe lângă borduri, în cartiere. Totul se face planificat, se face de Brantner, pe baza unui plan stabilit. Oamenii se miră, nu s-a mai făcut aşa ceva de 30 de ani, să se cureţe şi să se spele cu apă acele spaţii! Mergem mai departe cu proiectul Timişoara Curată. Va deveni un oraş model de curăţenie. Mai e mult de făcut, dar vom ajunge să facem asta, să revendicăm acest titlu. Progresele sunt foarte mari, dar e mult de lucru”, spune Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei spune că acţiunea iniţiată de el, prin care a trimis prin cartiere poliţişti locali secreţi, în civil, care să vâneze cetăţenii certaţi cu legea, ce aruncă gunoaie pe stradă, are un efect neaşteptat de pozitiv. Un singur domn rău au reuşit să depisteze agenţii secreţi de la Locală, care a încasat o amendă de o mie de lei pentru că a aruncat pe stradă o piesă de mobiler.

„Am dat dispoziţie poliţiei locale să facă permanenţă cu civili în zone cu deponee de gunoi clandestine. Se pare că s-au speriat cei amatori de aşa ceva. Nu tragem concluzii pripite, a fost concediu zilele acestea. Un singur cetăţean a fost prins cu o problemă, el a aruncat o piesă de mobilier pe strada Brânduşei, a fost amendat cu o mie de lei. Vă rog, stimaţi timişoreni, nu mai depuneţi gunoaie în locuri nepermise, altcumva ajungeţi să plătiţi mult. Nu o să scape nimeni. O mie de lei amendă! Minimum! Orice cetăţean, chiar dacă nu are buletin de Timişoara, trebuie să fie corect. Continuăm cu montarea de camere video şi cu monitorizarea locurilor susceptibile de a fi folosite ca deponii”, a încheiat primarul, evident mulţumit de iniţiativa sa.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

17 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

20 de ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

20 de ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

21 de ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

21 de ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

21 de ore ago