Politica

Puţini au fost, mulţi au rămas. Val de înscrieri în USR Timiş

În zilele care au urmat alegerilor europarlamentare peste 500 de timişeni şi-au scris adeziuni pentru a intra în USR. Cum selecţia este foarte riguroasă, dintre aceştia, doar 31 au primit şi carnetul de partid. Cu toate acestea, liderii USR anunţă că porţile organizaţiei sunt deschise pentru toată lumea, mai puţin pentru traseiştii politici şi oportunişti.

Val de înscrieri în USR Timiș

După câştigarea alegerilor europarlmentare în Timiş, dar mai ales în Timişoara, unde diferenţa faţă de restul partidelor a fost categorică, USR Timiş a devenit tot mai tentant pentru mulţi timişoreni care vor să facă politică. Chiar liderii organizaţiei recunosc că, în toamna lui 2016, numărul membrilor putea fi numărat pe degete, iar acum nu mai fac faţă valului de înscrieri.

„Septembrie 2016, o mână de oameni pe străzile Timișoarei strângeau semnături pentru ca Uniunea Salvați România să poată participa la alegerile Parlamentare. Iunie 2019, ieri mai exact, ședință de Biroul Local la Timișoara, sala arhiplină. Tot ieri, înaintea începerii ședinței deschise de Birou Local, timp de o oră, membrii de BL au discutat fiecare adeziune de membru completată de cei care au trecut de discuția preliminară cu colegii de la Resurse Umane în cursul săptămânii trecute. Iar acest lucru se întâmplă deja în FIECARE saptămână! Foarte mulți colegi noi, mulți FOARTE bine pregătiți iar unii pur și simplu EXCEPȚIONALI. Marea majoritate scârbiți de politică și cu toate acestea s-au înscris în USR, hotărâți să ne ajute în eforturile noastre. Aici a dus puterea exemplului personal, asta înseamnă ÎNCREDERE, încrederea că noi toți, împreună, chiar putem să transformăm lumea din jurul nostru”, se arată într-o recentă postare pe pagina de Facebook a USR Timiş.

Cu toate că porţile sunt deschise pentru toată lumea, selecţia este foarte riguroasă, existând riscul ca organizaţia să fie parazitată de oportunişti. De exemplu, în zilele de după 26 mai, peste 500 de timişeni au vrut să se înscrie în partid. Dintre aceaştia, până acum doar 31 au primit carnetul de membru. USR mizează în special pe cei care nu au mai făcut politică pnă acum. Totuşi sunt acceptaţi şi cei care au mai fost înscrişi în alte partide. În schimb, USR refuză, aşa cum fac alte partide şi se şi laudă cu acest lucru, să primească în partid organizaţii întregi. De asemenea, cei care au deţinut funcţii administrative fiind în alt partid nu vor fi primiţi. Şi nici „traseiştii” care au la activ de la două partide în sus.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

41 de minute ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

O oră ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

7 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

8 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

9 ore ago