Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a vizitat din nou şantierul autostrăzii Lugoj – Deva şi, pe lângă clasicele promisiuni legate de momentele de inaugurare ale loturilor 3 şi 4, a discutat şi despre loul 2 acolo unde lipsesc cu desăvârşire tunelurile care vor trebui să fie realizate, obligatorii prin autorizaţia de mediu. Nu a vorbit despre termene, dar s-a plâns că acestea costă statul 180 de milioane de euro.
Nu vă aşteptaţi prea curând să vă daţi cu maşina integral pe autostradă de la Timişoara la Sibiu pentru că pe lotul 2 va mai rămâne neacoperită mult timp „gaura” de aproape zece kilometri care include celebra porţiune cu tuneluri, denumite în folclor „pentru urşi”. Cuc nu a reuşit să ofere un termen pentru realizarea secţiunii E, care include tunelurile. E şi greu dacă ne gândim că nu există absolut niciun termen stabilit cel puţin pentru demararea unei licitaţii care să stabilească o firmă care să se ocupe de proiectarea sau execuţia tunelurilor. Chiar şi aşa, lucrările de artă amintite sunt o mare povară finaciară pentru că vor costa 180 de milioane de euro, insistă Cuc: „Problema este la secţiunea E. Acei 8,75 km unde trebuie să construim acele viaducte pentru mamifere mari, viaducte care vor costa statul român în jur de 180 de milioane de euro, dar aşa ni s-a impus şi trebuie să ţinem cont de rigorile pe mediu”.
El a fost completat de Sorin Scarlat, directorul general adjunct al Direcţiei Generale de Dezvoltare a Infrastructurii Rutiere din cadrul CNAIR, c are nu a făcut altceva decât să ne aducă aminte ce sunt, de fapt, aceste tuneluri.
„Vor fi două tuneluri paralele de 1,7 kilometri fiecare. Practic, traseul autostrăzii va intra în pământ, pe aceste tunele şi va ieşi undeva în zona Holdea. Soluţia este stabilită prin acordul de mediu, este validată de Compania de Autostrăzi. Urmează ca în viitor proiectantul să dispună detalii de execuţie şi să detalieze tehnologia de execuţie a acestor lucrări”, a declarat Scarlat.
Declaraţiile vin în contextul în care şeful de la Transporturi a vizitat joi şantierul loturilor 3 şi 4 din Lugoj – Deva, care, conform garanţiilor oficialului vor fi gata până la finalul lui iulie, deşi situaţia de pe teren nu îl prea susţine.
Ultimul meci pe teren propriu din 2024 pentru SCM Timişoara a fost un joc de…
Un accident banal, care putea fi însă unul cu consecinţe nefaste a scos la suprafaţă…
Consiliul Județean Timiș a depus, împreună cu Spitalul Județean Timișoara, o solicitare de finanțare pentru…
Nu ruşii, ci PNL din bani publici a plătit campania electorală a lui Călin Georgescu!…
La scurt timp după ce conducerea primăriei timișorene s-a văzut în fața faptului împlinit, proiectul…
Primăria Timișoara scanează din aer, folosind inteligența artificială, cimitirele din Timișoara. Deși i s-a transmis…