Sport

Victorie în fața suporterilor pentru ASU Poli, la ultimul meci din acest sezon

Meci între două echipe lipsite de griji în ultima etapă a Ligii a II-a, pe terenul „Știința”. ASU Poli a primit vizita celor de la Metaloglobus, pe o ploaie torențială, în fața a aproximativ 200 de suporteri. S-a terminat 2-0, scor stabilit în prima repriză, de Ursu, chiar dacă gazdele au jucat o bună parte a reprizei a doua în inferioritate numerică.

ASU Poli

Dezinvolți, jucătorii lui ASU Poli au avut un start de joc foarte bun. În doar cinci minute Ursu a marcat de două ori. Ursu, din interiorul careului, a tras la lung, iar în minutul 20, după o altă fază în viteză, tot Ursu a trimis-o în plasă. Între timp, galeria polistă a avut un ultim mesaj de transmis, înainte să cadă cortina peste sezonul de Liga a II-a: „Atmosferă ca odinioară şi un stadion toată lumea vrea. Dar când vă întrebaţi, pentru Poli am făcut tot ce se putea?”.

În tot acest timp, oaspeții nu au contat în atac. Trip a fost nevoit să părăsească terenul, accidentat, locul său fiind luat de Mihai Ene. Până la finalul primei reprize nu au mai existat faze de poartă, atenția fiind atrasă doar de o ceartă între Scutaru și Ovidiu Herea.

A fost un început de a doua repriză cu o dominare sterilă a oaspeților. Apoi, în minutul 63, Mihai Ene, intrat în prima repriză, și-a lăsat echipa în inferioritate numeric, după ce l-a lovit cu cotul pe Sota. Roșu, direct! Chiar și așa, Metaloglobus nu a găsit drumul spre gol. Un singur lucru notabil până la final. Antrenorul Cosmin Petruescu i-a făcut un cadou tânărului în vârstă de 16 ani, din Reșița, Demetris Cristodulo, care a debutat în Liga a II-a.

Dintre echipele timișorene de Liga a II-a, ASU Politehnica Timișoara termină sezonul cu cea mai bună clasare. Băieții în Ghete sunt pe locul 10, cu 48 de puncte și un golaveraj de +1.

ASU Poli – Metaloglobus (2-0) (’14, ’19, Ursu / – )

ASU Poli: Borbei – C. Jurj, Scutaru, Mera (c.), Cherecheș – Dros, Vasile – Alin Manea (’88, Demetris Cristodulo), Ignea, Trip (’34, Mihai Ene – Oct. Ursu (’78, Coadă). Antrenor: Cosmin Petruescu.

Metaloglobus: Geantă – Costahe (’76, Niculae), Frîncu, Plămadă, Tomozei – Sota Mino, Al. Neagu (’88, Sava) – Herea, Ghenovici, Vîlceanu – Ov. Herea (c.). Antrenor: Laszlo Balint.

Arbitri: Mircea Ardelean (Arad) – Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca), Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare).

Share
Published by
Dan Oancia

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

10 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

12 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

14 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

14 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

15 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

16 ore ago