Administratie

Baza de antrenament de la stadion, motiv de dispute. Primarul Robu anunţă un nou teren de fotbal, cu bani guvernamentali

Terenul propus de primărie pentru ridicarea unei săli polivalente la Timişoara, situat în spatele stadionului „Dan Păltinişanu”, îi crează numai probleme primarului Nicolae Robu. Ca „salvare” pentru disponibilizarea bazei sportive de acolo, el a anunţat o nouă investiţie la un teren de antrenament, cu bani guvernamentali, despre care nu ştim când va putea deveni realitate.

Baza de antrenament de la stadion, motiv de dispute

La baza de antrenament de la „Dan Păltinişanu” nu rămân în picioare decât porţile de joc de pe terenul de fotbal, spune Nicolae Robu, restul dotărilor dispar, inclusiv nocturna. Aceasta, pentru a se arăta că acolo ar exista un teren liber de sarcini, pe care CNI să poată ridica o eventuală sală polivalentă.

Decizia îi crează primarului numai probleme, părinţii copiilor care se antrenează acolo sunt supăraţi foc pentru această decizie, unul dintre aceştia venind chiar în şedinţa de joi a plenului de consiliu local să se opună deciziei. Mai mult, primăria s-a trezit pe cap cu un nou control de la Garda de Mediu, exact pentru lucrările care le face la baza respectivă, posibil în urma unei reclamaţii făcute chiar de un părinte nemulţumit.

Joi, în consiliul local, un timişorean nemulţumit a venit şi a anunţat că sunt probleme la baza de sport. Acele vestiare-container au fost deconectate de la apă şi canal, iar părinţii copiilor care se antrenează acolo spun că sunt nemulţumiţi. Inclusiv stâlpii de la electricitate se demontează. 

„Va fi fără nocturnă, e pe cale să fie desfiinţată, vor rămâne numai porţile. Terenul va putea fi folosit în continuare, cât nu deranjează CNI. Ei se pot antrena în continuare acolo, dar nu mai sunt acele vestiare, aşa este”, a anunţat Nicolae Robu.

Pentru a-l mai linişti pe cetăţeanul supărat, care spunea că prin ridicarea sălii se crează probleme eco şi că Timişoara nu ar avea nevoie de o asemenea sală polivalentă, pentru că el e inginer şi ştie cât costă întreţinerea unui asemenea obiectiv, ceea ce nu merită, primarul a anunţat că în curând se va amenaja un nou teren de fotbal, cu tribune şi toate investiţiile necesare aferente

„Ni s-a aprobat în programul baze sportive amenajarea pe unul din terenurile din zona respectivă, cum vii de pe Liviu Rebreanu, pe dreapata, înspre Bulevardul Sudului. Am făcut acolo o defrişare, mai sunt doar ierburi. Se va construi o bază de antrenament, cu vestiare, cu 500 de locuri în tribune”, a mai subliniat primarul. 

Nici aşa Robu nu a reuşit să-l înduplece pe cetăţeanul supărat să fie mulţumit şi  a spus că „e dreptul dumneavoastră să nu fiţi de acord, dacă am face un sondaj să întrebăm dacă e mai important să facem o sală de 16.000 de locuri decât ce faceţi acolo şi se poate face altundeva vor alege. Nu putem fi de acord toţi între noi, nu trebuie să ne supărăm”. Ulterior, în afara plenului, Robu a insistat să-i prezinte viziunea sa despre zona respectivă a oraşului, care ar urma să devină… un campus sportiv, cu stadion, sală, etc.

Vă reamintim că terenul propus de primărie pentru sala de sport are anumite probleme, are op stradă care trece pe acolo, iar tot în spatele stadionului, un club sportiv privat doreşte să construiască un stadion propriu, pe fostul teren de rugby, unul privat.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

C9. Ghiroda bate în derby Poli cu două goluri în prelungiri. Peciu se impune clar la Șag

Interes mare la meciurile din etapa a 8-a din C9 cu spectatori mulți, așteptări mari…

8 ore ago

Municipalitatea timișoreană așteaptă cererile celor interesați să comercializeze produse specifice Zilei Tuturor Sfinților, pe 1 noiembrie

Solicitanții care doresc să desfășoare activități de comerț stradal cu produse pentru comemorările de 1…

8 ore ago

La Timișoara ar putea fi deschisă o nouă firmă cu activitate în domeniul microelectronicii

Timișoara poate deveni un important pol în domeniul microelectronicii, spune senatorul PSD de Timiș, Eugen…

8 ore ago

Weekend plin la Festivalul Taifas!

Festivalul de film și cultură balcanică Taifas continuă la Timișoara cu un weekend plin de…

11 ore ago

Se reia circulația tramvaielor pe Calea Stan Vidrighin

Primăria Timișoara anunță că de sâmbătă, de la ora 13, se va relua circulația tramvaielor…

11 ore ago

25 de ani de educație digitală în UPT

Zile de sărbătoare la Poli. Zeci de generații de absolvenți la ID și IFR, în…

11 ore ago