Primăria Timişoara

Ce dotări vor avea noile tramvaie turceşti ale Timişoarei. Se semnează contractul cu producătorul

Vineri, într-un cadru festiv, la Primăria Timişoara va fi semnat contractul de execuţie a noilor tramvaie, care vor fi achiziţionate din fonduri europene pentru a circula pe liniile din capitala Banatului. Nicolae Robu a anunţat şi dotările pe care noile mijloace de transport le vor oferi călătorilor.

Se semnează contractul de execuţie cu producătorul turc declarat câştigător al licitaţiei internaţionale organizată pentru dotarea Timişoarei cu noi tramvaie. Bozankaya Otomotiv Mak se va ocupa de producţia noilor mijloace de transport. Este vorba despre tramvaie multiarticulate, cu 170 de locuri şi cu dotări la cel mai înalt nivel. Primarul a anunţat care sunt acestea: instalații de aer condiționat, încălzire ambientală prin convecție, încălzire în scaune prin conducție termică, sistem suplimentar de alimentare care permite o autonomie de minimum 20 km în cazul unor incidente în circulație, sisteme de informare a călătorilor în interior și exterior, sisteme audio-video pentru publicitate, sisteme de supraveghere video pentru siguranța călătorilor, sisteme de monitorizare în trafic și de e-ticketing compatibile cu restul flotei de vehicule a STPT, dotări specifice pentru a se răspunde nevoilor speciale ale persoanelor cu dizabilități.

„Primăria Timișoara deja a încheiat licitația, cu succes și mâine (n.r. vineri) va semna contractul cu firma câștigătoare, Bozankaya Otomotiv Mak, ce a oferit: un preț cu 15.7% mai mic decât cel maximal admis prin caietul de sarcini, adică: cu 1.819.415 lei mai mic, o autonomie cu 530% mai mare decât cea minimal impusă prin caietul de sarcini, adică: 63 Km față de minimul cerut de 10 Km, un număr de locuri cu 17.6% mai mare decât cel minimal impus prin caietul de sarcini, adică: 200 față de minimul cerut de 170”, spune Nicolae Robu.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

8 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

10 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

13 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

13 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

13 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

13 ore ago