Politica

Criza continuă în coaliţia guvernamentală. Tăriceanu îi dă un ultimatum lui Dăncilă

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat în termeni duri rectificarea bugetară operată luni de către guvern. Mai mult, liderul ALDE a ajuns la concluzia că, inclusiv bugetul pe acest an a fost unul prost. Drept urmare, Tăriceanu i-a dat un ultimatum premierului Viorica Dăncilă ca, până pe 20 august, să pregătească un amplu program de reformă.

Guvernul condus de Viorica Dăncilă a făcut astăzi rectificarea bugetară, în pofida opoziţiei făcute de ALDE. La şedinţa executivului au participat şi cei doi miniştri ALDE care nu sunt în concediu, cu toate că se vorbea de un boicot al lor. La puţin timp însă după încheierea şedinţei, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a avut o ieşire nervoasă la adresa partenerilor din coaliţie. Culmea, Tăriceanu critică, nu doar rectificarea, dar şi întocmirea bugetului la care a fost părtaş. ”Proiectul de rectificare bugetară adoptat în şedinţa de Guvern de astăzi arată faptul că bugetul de stat pe anul acesta a fost unul construit nerealist. Rezultatele exerciţiului bugetar dovedesc incapacitatea administrativă de a pune în aplicare marile proiecte de investiţii stabilite”, a transmis Tăriceanu, printr-un comunicat de presă al ALDE.
Liderul ALDE susţine că a solicitat şi a primit asigurări că o serie de proiecte majore de investiţii, îndeosebi în infrastructură, vor primi resurse financiare, lucru care nu s-a mai întâmplat. ”Astăzi, prin modul în care a fost conceput proiectul de rectificare bugetară, se constată eşecul acestor promisiuni. Miniştrii ALDE care au participat astăzi la sedinţa de guvern au subliniat aceste nerealizări”, a continuat Tăriceanu. În comunicat se mai arată că şeful Senatului a avut astăzi o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă, înainte de şedinţa de guvern, pe tema colaborării viitoare la nivelul coaliţiei.
”În viziunea ALDE o bună guvernare presupune în această fază o reformă a instituţiilor statului, un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată care să aibă ca principal atu competenţa. În acest sens, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a rugat-o pe dna Viorica Dăncilă ca, până pe data de 20 august, să pregătească şi să prezinte un set de măsuri care să răspundă acestor deziderate, precum şi aşteptărilor cetăţenilor, pentru ca aceştia să îşi recâştige încrederea în actul de guvernare”, se mai arată în documentul ALDE.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

5 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

7 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

8 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

9 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

9 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

11 ore ago