Probabil ocupat luni cu participarea la şedinţa de conducere a PSD la nivel naţional, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a ajuns până la urmă marţi pe loturile 3 şi 4 de pe autostrada Lugoj – Deva. Conform uzanţelor, el a aşteptat ca presa să îl filmeze şi a ameninţat din nou cu rezilieri de contracte, dacă nu se întâmplă cum vrea instituţia pe care o conduce.
Aflat pe lotul 4, Cuc a spus că cel târziu până marţi se va circula pe acest lot. De asemenea, a ameninţat antreprenorul spaniol care s-a ocupat de lotul 3 că are timp până joia viitoare să rezolve problemele găsite pe autostradă, în caz contrar urmând să se treacă la rezilierea contractului, iar Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va prelua ea acest lot pentru a-l deschide, după remedierea problemelor care ar exista.
„După cum ştiţi, lotul 4 este finalizat, s-a făcut recepţia, şi ceea ce este cel mai important de menţionat, săptămâna viitoare, cel târziu marţi, va fi dat în trafic. Antreprenorul spaniol a primit în cursul zilei de ieri o înştiiţare de remediere a neconformităţilor găsite la lotul 3, pentru a le remedia într-o perioadă de zece zile. Asta înseamnă că dacî până joia viitoare dacă nu remediază aceste neconformităţi, care ţin de siguranţa traficului, Compania de Autostrăzi va purcede la rezilierea contractului. Va prelua autostrada Compania de Autostrăzi, va face acele remedieri care se pot face în cele zece zile şi vom da în trafic şi acei kilometri până la finalul lui august”, a declarat, marţi, Răzvan Cuc, aflat pe lotul 4, la Dealul Liliecilor.
E greu de crezut că aşa ceva se va şi întâmpla în realitate, CNAIR şi ministerul riscând un proces de durată şi cu consecinţe imprevizibile. Unele informaţii din domeniu vorbesc despre neînţelegeri între antreprenor şi beneficiar, legate de plata unui ecoduct pe care spaniolii l-au realizat, iar CNAIR nu doreşte să-l plătească. Dacă tot nu s-au înţeles cele două părţi, ministrul Transporturilor a mai anunţat că antreprenorului spaniol i-a fost emisă o factură de penalizări în valoare de 70 de milioane de lei.
„Suplimentar, s-a transmis o factură de penalităţi de 70 de milioane pentru antreprenorul de pe lotul 3, pentru neimplementarea soluţiilor atunci când acestea trebuiau implementate, pentru lipsa de mobilizare. Urmează procedurile legale, dacă până joi nu va remedia aceste probleme vom rezilia contractul, vom reţine garanţia de bună execuţie şi va primi certificat negativ constatator”, a mai spus Cuc.
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…
Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…
Comanzi, probezi, plătești doar ce păstrezi! O nouă tendință de shopping inteligent și confortabil pentru…