Diverse

Percheziții la o grupare de traficanți de persoane din Timișoara, care exploata tinere, printre care și minore

Descinderi efectuate în această dimineață de polițiștii de la Crima Organizată”, în urma cărora una dintre cele mai bine închegate rețele de trafic de persoane, care-și desfășura activitatea în Timișoara, a fost destrucutrată. În urma operațiunii efectuate de DIICOT Timișoara, la care au participat și trupele speciale ale Poliției și Jandarmeriei, mai multe persoane au fost duse la audieri.

Oamenii legii au descins, joi dimineață, în nouă locații din Timișoara, sediul grupării fiind în zona Eroilor. Conform anchetatorilor, mai multe tinere, printre care se aflau și minore, au fost exploatate sexual de membrii grupării. Fetelor li se găseau clienți fie prin intermediul anunțurilor, fie erau plasate direct, pe stradă.

În ultimul an au fost exploatate zeci de femei, iar cea mai mare parte a banilor ajungeau la membrii grupării. La sediul DIICOT Timișoara au fost duse la audieri 13 persoane.

UPDATE Conform comunicatului emis de DIICOT, gurpul infracțional a început să acționeze din 2017. Pe parcurs, membrii au acționat în mod coordonat și au recrutat, iar mai apoi au determinat și exploatat sexual mai multe persoane de sex feminin, minore și majore, pentru a obține sume de bani.

Victimele provin din familii dezorganizate, cu o situație materială precară, în special din mediul rural. Au fost fie constrânse, induse în eroare sau abuzate de autoritate să practice prostituția. Femeile earu transportate și cazate de către liderul grupării în diferite locații din România, Anglia, Franța, Grecia și Italia, unde erau exploatate sexual. Li se solicita să posteze anunțuri pe site-uri de profil, iar la finalul activităților de prostituție erau încasate sumele de bani obținute de victime.

În urma perchezițiilor efectuate la locuințele a 7 suspecți cu vârste între 24 și 32 de ani, au fost confiscate pentru continuarea cercetărilor telefoane mobile, medii de stocare și sume de bani.

În fapt, victimele, provenite din familii dezorganizate sau cu o situaţie materială precară, din mediul rural, ar fi fost obligate, prin constrângere, inducere în eroare sau abuz de autoritate, să practice prostituţia. Până în prezent au fost identificate trei tinere majore. În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate înscrisuri, telefoane mobile, medii de stocare (laptopuri, harduri) și sume de bani”.

 

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

59 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago