Administratie

Sala de sport construită de Universitatea Politehnica şi Primăria Timişoara e din nou în blocaj, deşi lucrările sunt extrem de avansate

Până să aibă o supersală polivalentă de sport, Timişoara se chinuie fără rezultat să închidă lucrările la o sală de sport… normală. Universitatea Politehnica şi Primăria Timişoara sunt partenere în proiectul sălii construite la Baza 2, dar de câţiva ani nu reuşesc să închidă lucrările deşi investiţia e aproape realizată integral.

Primarul Nicolae Robu spune că nu cunoaşte prea mult situaţia de la sala amintită, se pare că el e tot mai mult orientat spre proiectul polivalentei.

„Universitatea Politehnica gestionează lucrările acolo, nu primăria, noi am intrat ca şi cofinanţator. UPT a organizat licitaţie pentru continuarea lucrărilor întrucât contractul cu firma care a dus lucrările în stadiu foarte avansat a fost reziliat. În urma licitaţiei s-a semnat contractul cu altă firmă. Din păcate, înţeleg că nu+şi face datoria. În câteva luni era gata lucrarea, la acest stadiu era în 2012 când eu mi-am încheiat activitatea ca şi rector. Firma antreprenor a intrat în faliment, cred. De atunci ştiu că nu a mai făcut nimic. Instituţia a fost nevoită să rezilieze contractul. Dar firma nu a fost una fair play, să zică da reziliem contractul imediat. Au treczut ani de zile pănă sa ajuns la reziliere. A venit furtuna din 2017, sala s-a comportat foarte bine, chiar dacă era cea mai expusă, dar nu au fost probleme, chiar dacă era complet acoperită şi la capeţi nu era închis, a rezistat totul nu s-a distrus nimic. Dar noile normative s-au schimbat şi a trebuit dat jos acoperişul şi reconstruit. A fost licitaţie, firma nu a făcut nimic, doar a dat jos din ceva din acoperiş. Este inacceptabil, este o sală frumoasă, intimă, cu tribunele aproape de teren, dar şi de scenă, pentru că este o sală polivalentă”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Informaţiile sunt confirmate şi de către rectorul Universităţii Politehnica, Aurel Şerban. El vorbeşte chiar de o nouă reziliere a contractului, pentru că nici actuala firmă tocmită nu e una serioasă.

„A câştigat. din păcate,  o firmă care se pare că nu e foarte interesată în a finaliza investiţia. Avem cu ei foarte multe discuţii, există blocaje. Cred că între 75-80% era gata lucrarea. Am sperat că noua firmă va pleca în trombă în acest an reparaţia, ce era cerut de reparat şi finalizat. Majoritatea echipamentelor există, deci nu era riscul blocării la acele licitaţii. Iată însă că nu se întâmplă mare lucru, sunt total dezamăgit şi nu identific în momentul de faţă o soluţie prin care să-i facem fie pe reprezentanţii acelor firme să lucreze, fie să reziliem contractul şi să facem o nouă licitaţie”, a anunţat rectorul UPT, în cadrul unei emisiuni la Teleuniversitatea.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

7 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

11 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

14 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

14 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

16 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

16 ore ago