Timp liber

Se pregătesc cele mai cunoscute ceaune din Vestul ţării. Festivalul Papricaşului şi Vinului de la Buziaş, la a XI-a ediţie

Cea mai mare şi populară manifestare de gen din Vestul României, Festivalul Papricaşului şi Vinului de la Buziaş, merge mai departe. În zilele de 12 şi 13 octombrie va avea loc o nouă ediţie a tradiţionalului festival, cea cu numărul XI.

Nu vă faceţi program pentru weekendul 12-13 octombrie, atunci când toate drumurile vor duce, pentru a XI-a oară, în frumosul oraş-staţiune Buziaş. Acolo unde se întoarce Festivalul Papricaşului şi Vinului. Nu mai este un secret, an de an, festivalul a atras tot mai multă lume, chiar şi de peste hotarele României, devenind cea mai cunoscută manifestare de gen din Vestul ţării. Şi asta fiindcă vor fi de toate pentru toţi. Cei mai iscusiţi bucătari vor încânta papilele gustative ale celor mai rafinaţi gurmanzi, nu doar cu preparate la ceaun din cele mai diverse produse, dar şi alte multe bunătăţuri. Vinurile de pe Dealul Silagiului vor completa copioasa ofertă gastronomică, iar pentru copii vor fi pregătite nenumărate surprize. Pentru cei care vor să rămână peste noapte, au la dispziţie două hoteluri cu trei, respectiv patru stele.

De-a lungul anilor, organizatorii fetivalului şi-au propus să promoveze folclorul autentic şi tradiţle bănăţene, lucru pe care îl vor face şi în acest an. Pe scenă vor urca zeci de ansambluri de dansuri şi solişti din zona Banatului, însă invitatul special va veni tocmai de la Cluj. Este vorba de cunoscutul Aurel Tămaş, care va avea un concert de 90 de minute, duminică, 13 octombrie.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago