Europarlamentarii PSD anunţă că o “susţin cu fermitate”, în continuare, pe Rovana Plumb pentru funcţia de comisar european. Ei spun despre Plumb că este “un candidat serios şi bine pregătit, cu o viziune inovatoare pentru viitorul transporturilor din Uniunea Europeană”. Comisia JURI a Parlamentului European a respins cu un ultim vot extrem de clar, 20-0, candidatura Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european pe domeniul Transporturi.
PSD nu renunţă la candidatura Rovanei Plumb la funcţia de comisar european, după ce aceasta a fost respinsă la cel mai ruşinos mod posibil de Comisia JURI a Parlamentului European. Al doilea vot dat de comisie împotriva candidatului român fost extrem de clar: 20-0. Exportând în Parlamentul European soldaritatea de clan, amintind de aceea din parlament, când se votează împotriva urmăririi penale a unui coleg de-al lor, eurodeputaţii PSD au sărit la atac, în frunte cu timişoreanca Maria Grapini. Luând în braţe teoria conspiraţiei, ei au semnat o scrisoare prin care îşi arată susţinerea pentru Plumb, considerată o “victimă” a unor “jocuri politice de culise”.
„Europarlamentarii români, membri ai Grupului S&D din Parlamentul European, o susțin cu fermitate pe Rovana Plumb, candidatul desemnat al României pentru funcția de comisar european pentru transporturi. Eurodeputații din Delegația Română S&D consideră că Rovana Plumb se află într-o situație fără precedent creată în urma unor jocuri politice de culise, care au aruncat procesul de validare a candidaturii sale în zona confuziei procedurale”, arată semnatarii. Ei spun că cei din Comisia JURI ar trebui, conform procedurii PE, să ofere o serie de recomandări, în ședința de luni, care să ajute candidatul să rezolve posibile neclarități. De asemenea, eurodeputaţii PSD sugerează că Rovanei Plumb i s-ar putea cere să renunțe la bunurile sau acțiunile care ar putea duce la conflict de interese, iar în ultimă instanță Comisia JURI ar putea chiar să schimbe portofoliul alocat României.
„Recomandările pot merge până la a i se indica respectivului candidat să renunțe la bunurile sau acțiunile care ar crea posibile conflicte de interese sau să găsească soluții financiare pentru a stinge un posibil conflict. În ultimă instanță, Comisia JURI poate să sugereze chiar schimbarea portofoliului. Niciunul dintre acești pași nu s-a parcurs până în acest moment”, se mai arată în documentul semnat de: Maria Grapini, CarmenAvram, Claudiu Manda, Vasile Terheș, Dan Nica, Tudor Ciuhodaru și Adrian-Dragoș Benea. Comisia JURI din PE se va întruni din nou luni, în ședință extraordinară, pentru a evalua conflictul de interese real sau potențial al candidaților României și Ungariei pentru funcția de comisar european.
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…