Pista de biciclete care leagă Timişoara de graniţa cu Serbia s-a făcut copil mare, a venit vremea să „plece” de la Apele Române, dar familia nouă căutată nu se găseşte, după ce Consiliul Judeţean Timiş nu pare extrem de dornic să o preia. Titu Bojin, şeful ABA Banat, instituţia care a realizat pista cu bani europeni, şi consilier judeţean insistă, avertizează că în decembrie se împlinesc cinci ani de la punerea în funcţiune a minişoselei pentru cei pe două roţi, în timp ce Călin Dobra, şeful CJT, cere lămuriri legate de investiţie.
Cine se va ocupa de la anul de pista de biciclete făcută de ABA Banat pe malul Begăi de anul viitor? Deocamdată nu ştim, locul favorit de deplasare a locuitorilor din zonă care folosesc bicicleta, dar şi de distracţie pentru weekend pentru timişoreni are deocamdată soarta incertă.
„Pentru anul viitor va trebui să luăm în considerare ideea de preluare a pistei de biciclete de către Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș, pentru că nu văd cine altcineva ar putea. Este un obiectiv din ce în ce mai interesant. Probabil în cursul lunii decembrie se va face procesul verbal final al investiției, au trecut cei cinci ani în care noi aveam obligația de întreținere, supraveghere a pistei”, a spus Titu Bojin, la şedinţa de plen de miercuri.
De cealaltă parte, şeful instituţiei, Călin Dobra, nu pare prea atras de ideea preluării pistei. Cel puţin nu deocamdată, pentru că nu ar şti despre ce e vorba, ce cheltuieli presupune investiţia şi supravegherea acesteia.
„Deocamdată, așa cum i-am spus și domnului director de la Apele Române Banat, aștept și din partea administratorului un material foarte clar, să vedem ce înseamnă administrarea, despre ce bunuri discutăm, astfel încât să putem analiza la ce ne înhămăm pentru preluarea unei astfel de investiții și administrarea unei astfel de investiții. Discutăm de o pistă de biciclete de aproximativ 30 de kilometri, până la granița cu Serbia, și nu e ușor nici de supravegheat, nici de întreținut”, a subliniat Călin Dobra.
Pista de biciclete are 37 de kilometri şi a fost realizată în cadrul unui proiect transfrontalier România – Serbia, valoarea finanţării fiind de aproape 2,4 milioane de euro, în perioada 2013 – 2015. În cadrul proiectului au fost amenajate și opt refugii, au fost montate indicatoare de semnalizare și bariere în dreptul drumurilor laterale existente, pentru interzicerea pătrunderii autovehiculelor cu motor.
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 19.11.2024, unde se vor executa reparaţii…
Timișoara va găzdui, la mijlocul lunii viitoare, în organizarea primăriei, dezbaterea „35 ani de libertate…
Marţi, 19 noiembrie, vor avea loc mai multe întreruperi ale serviciilor furnizate de Colterm, acestea…
Luni seara, după orele 18, ISU Timiș a fost anunțat despre producerea unui accident între…
Deputatul USR de Timiş, Cătlin Drulă, s-a dezlănţuit la adresa liderilor PSD, pe marginea scandalului…
Judecătoria Sânnicolau Mare a validat mandatele celor şase consilieri locali din partea PNL pe care…